Orimattilassa tokokokeessa, tuomarina Harri Laisi.  Keli oli melko kylmä ja vasta koepaikalla aloin miettiä mitenköhän paikkamakuussa käy... koitin liikuttaa Lettua hyvin ettei ainakaan heti alkaisi palella. No, kun jätimme koirat ja menimme piiloon Lettu oli noussut miltei heti istumaan :)

Varsinaiset liikkeet tehtiin sekoitetussa järjestyksessä. Tämä oli kivaa! Ekana oli tunnari. Kapulat laitettiin riviin, Lettu aloitti haistelun vasemmalta ja avasi suunsa kolmannen kohdalla, siitä arvasin että oma oli se toinen. Ja niinhän tuo sitten siirtyi sen toisen kohdalle ja otti sen. Tuodessa pureskeli voimakkaasti. 8,5.

Ruutu. Meni laukalla suoraan, annoin seiso- ja maa-käskyt joita noudatti heti, tuli vauhdilla mutta loppuseuraaminen oli todella väljä. 9.

Seuraaminen. Melko hyvää enimmäkseen mutta ne kohdat kun mentiin ruutumerkkien läheltä oli väljiä ja ihan seinien vierestä Lettu ei halunnut mennä ja kontakti putosi. 7,5.

Luoksetulo. Yksi parhaista koeluoksetuloista mitä Lettu on tehnyt, mutta jouduin antamaan jätössä kaksi maa-käskyä ja sitten tokassa pysähdyksessä kolme käskyä. Välit kuitenkin laukaten (kaikki!) ja nopeat pysähdykset joten koiran suoritukseen olin tyytyväinen niiltä osin. Liikaa käskyjä kuitenkin. 0.

Liikkeestä istuminen. Katsoin silmäkulmasta että lettu alkaa istua ja jatkoin eteenpäin, sitten kun käännyin se kuitenkin seistä pönötti vähän kyykyssä. 0.

Hyppynoudossa meni innoissaan kapulalle, leikki sillä hieman, kuitenkin paluu ravilla ja hypyssä varmaankin kosketus. 7.

Metallinoudossa sama kapulalla leikkiminen toistui. Outoa. Tässä jouduin sitten antamaan uuden tuo-käskyn. 6,5.

Kaukot. Kun Lettu ei koko päivänä halunnut mennä maahan, nyt se juurtui sinne. Kerran se nousi istumaan mutta seisomaan ei ollenkaan. 0.

Yleisvaikutelma 7. Kokonaispisteet 134. Jep jep.

M