Kuopiossa kävimme tokokokeessa joka sai nyt olla Letun viimeinen. Se on vaan niin oppinut ettei kokeessa kannata juuri tehdä mitään - tai kannattaa tehdä vaan mitä huvittaa. Nythän se on viimeaikain treeneissä tehnyt varsin nättiä ja innokasta tokoa, liikkeissä ei ole ongelmia se kyllä osaa. Mutta kun mennään kehään, se ei vaan toimi. Paikkana oli Kuopion Musti&Mirri-areena, ihanan lämmin halli ja pehmeä matto.

Tänään tuomarina oli Katja Rautiainen joka ei ilmaispisteitä jakele, tiedetään, mutta eipä ollut syytäkään:

Paikkamakuu 9. Oli nuuhkinut maata.

Seuruu 0. Lopetin kolmannella suoralla kun koira kulki metrin sivussa tsiigaillen kehän laidalle. Se ei siis pysähtynyt paineesta kuten joskus on tehnyt, se vaan ei viitsinyt.

Liikkeestä istuminen 0. Ei mennyt peppu maahan toisellakaan käskyllä, kolmannella sitten istui kun käännyin sitä kohti ja annoin massiivisen käsiavun.

Luoksetulo 6. No tämä oli ihan kohtuullinen. Tuli laukaten mutta se eka pysähdys venyi. Loppuperusasentoon kääntyessään (tuli siis ensin eteen!) hyppäsi minua vasten hampaita naksutellen.

Ruutu 6,5. Meni kohtuu hyvin ruutuun mutta meinasi jäädä etunauhan päälle. Annoin uuden käskyn jolla se sitten meni ruutuun ja meni sitten heti maahankäskyllä maahankin. Tuli sivulle hyvää vauhtia ja hyvään seuraamisasentoon mutta parin askeleen seuruun jälkeen lähti jonnekin.

Hyppynouto 0. Oikein hieno hyppynouto, ongelmana vaan että Lettu lähti noutoon ennenkuin edes liikkuri ehti sanoa mitään.

Metalli. 5,5. Meni reippaasti kapulalle joka oli vierinyt harmittavasti ihan yleisön eteen. Tässä kohti yleisö selvästi häiritsi Lettua, se jäi katsomaan ihmisiä silmiin ja unohti kapulan. Toisella käskyllä se kyllä sitten toi mutta kapulaa piti ensin käännellä ja toi hyvin hitaasti.

Tunnari 0. Meni reippaasti, alkoi haistelun ja otti oman suuhun. Ainekset tässä vaiheessa siis vielä ihan hyviin pisteisiin. Vaan jostain syystä Lettu pudotti oman (vieläpä toisen kapulan päälle) ja palasi haistelemaan muutamaa muuta, sitten annoin sille käskyn (Lettu! Oma!) jolla liike siis nollaantui. Toi kyllä tämän jälkeen oman joten ehkä oli ihan hyvä että vähän konahdin.

Kaukot 0. Juuret. Ei hievahtanutkaan. Tulin sitten lähemmäs josta seiso ja istu - ihan täydelliset.

Kokonaisvaikutus 7, tuomarikin sanoi että näköjään tuo kyllä osaisi... yhteispisteet 104.