Olin suunnitellut tekeväni helpon, paljon palkkaavan treenin mutta porukka päätti vetää meille kisatreenin. Hyvä olikin, kun itse tunnun sitä harjoitusta tarvitsevan.

Sen verran helotettiin, että käskivät aloittaa myötätuulen puolelta. Lettu teki ensin (huono lähetys) minipiston, mutta uudella lähetyksellä se tekin laajan etsinnän ja nosti ukon 50 metristä!

Toiselle puolelle otin sitten peräkkäin kaksi pistoa, ei ketään löytynyt eikä siellä ketään ollutkaan, mutta Lettu teki hyvät pistot.

Myötätuulen puolelle sitten, (ensin Lettu lähti keskilinjaa pitkin josta toki kutsuin sen takaisin, uusi lähetys oikeaan suuntaan) eikä löytynyt ketään: tässä vaiheessa käskivät minun laittaa sinne uudestaan, ja sieltä ukko nousikin. Olisi se löytynyt myöhemminkin, mutta palkakuksien kanssa olisi ollut hankalampaa kun viimeisen piti tarjota reilumpi satsi.

Tällä ukolla Lettu pudotti rullan tullessan keskilinjalle. En antanut sen häiritä, sillä seuraamuksella että viimeistä ukkoa hakiessaan se pudotti rullan jo _ennen_ keskilinjalle tuloa. Lähetin sen uudestaan metsään ja se kävi uudestaan maalimiehellä, otti rullan asiallisesti ja toi sen ihan luovutusasentoon.

Treeni meni siis ihan hyvin. Jos olisi ollut kisa, mitä todennäköisimmin kaikki ukot olisivat nousseet. Minun täytyy vaan antaa koiran tehdä työt.