Eihän se muu auta kuin käydä operaatio seuraamisen kimppuun. Olen kovasti miettinyt keinoja millä tuota alkaisi työstämään, mutta ideat on aika vähissä. Päädyin sitten naksuttelemaan.

Letullehan ei varsinaisesti ole opetettu naksun merkitystä ja laiskana ihmisenä en sitä nytkään alkanut opettamaan. Järkeilin niin että jos naksautan aina kun muuten sanoisin "hyvä" ja palkkaan heti sen jälkeen, se ymmärätisi merkityksen tässä yhteydessä näinkin. Se etu tässä on että itse voin pysyä neutraalina eikä koira voi "riippua" minussa vaan sen täytyy toimia ja sen täytyy toimia itse. Katsotaan kuinka käy.

Nyt ekalla kerralla siis seisoin ensin paikallani ja pyysin koiran sivulle. Kun se oli suurinpiirtein oikealla kohdalla ja sen kuono osoitti ylöspäin, naksautin ja annoin palkkaa taskusta. Välillä pidin makupaloja kädessä mutta laitoin käden sitten selän taakse, tämä kyllä selkeästi häiritsi, niinpä koin taskusta kaivelemisen paremmaksi.

Kun paikallaistumista oli tehty, aloin kävellä. Naksu seurasi jo muutaman askeleen päästä jos/kun kuono oli edelleen ylöspäin. Kyllä Lettu pian hoksasi että nimenomaan tästä asennosta palkka tuli, mutta silti se teki myös niin että ensimmäisillä askelilla se laski päänsä alemmas. Pitänee siis lyhentää vieläkin matkaa, ihan yhteen - kahteen askeleeseen?

Jatketaan harjoituksia.