Ihalaisen Tarjan treeneissä Pieksämäellä. Sessio kuului HuPiJa-projektiin ja me päästiin varapaikalta tuuraamaan, toivottavasti näitä mahdollisuuksia tarjoutuu jatkossakin!

Koska Letun ongelma oli selvillä etukäteen, päätettiin koko rata mennä pienissä pätkissä välillä palkaten: Tarja heitti palloa sovituissa paikoissa ja minä ohjasin kuin radalla yleensäkin. Valitettavasti pallointo ei riittänyt tällä tavalla radan loppuun asti, toistoja kun tuli lähinnä minusta johtuvista syistä aika paljon... no Lettu laitettiin välillä autoon ja hommaa jatkettiin hetken päästä siten että Tarjalla oli makupalapurkki joka avattiin vastaavissa paikoissa. Ja yllätyksekseni tämä näytti toimivan! Muutaman kerran Lettu yritti oikaista suoraan purkille mutta kun mitään ei saanut, kävi sitten suorittamassa tehtävän. Tällä tavalla treenata voi yksinkin, pitää vaan miettiä tarkkaan mitä treenaa ja sijoittaa palkkapurkki sitten niin että ehtii sen nopeasti avaamaan.

Teknisiä asioita radalla oli muutama uusi juttu: rata aloitettiin jättämällä koira, sitten askeleilla painaen se tokalle hypylle ja siitä suoraan kohti kolmosta. Taas olin yllättynyt että Letullekin saattoi tehdä näin, ja se jopa tuli näin nopeammaksi kuin perinteisillä valssi- tai mäkeläohjauksilla! Toinen paikka missä pääsin kokeilemaan uutta, oli putki, jossa minä ja koira oltiin eri puolilla ja koiran piti hakeutua putkeen sieltä kauimmaisesta päästä. Tämäkin meni hienosti. Pujotteluille tehtiin molemmilta puolilta 90 sisäänmenot, ei ongelmia kummassakaan. Että tekniikka olisi kyllä hallussa, kun vaan saataisiin se nopeus kuvioon mukaan (ja säilytettäisiin se tekniikka siinä samalla, ehhe-he).

Kiitos Tarjalle hyvistä ideoista ja "persiille potkimisesta", sekä HuPiJa-porukalle että päästiin mukaan!

1082563.jpg 1082564.jpg