Jukka Leppälä kouluttamassa Längelmäellä. Rata oli piiitkä mutta tehtiin se kahdessa pätkässä, ensiksi 1-27 sitten loppuun.

Ihan ensiksi en osannut arvioida että tuolla koiran tassut todellakin pitävät hyvin ja käänsin liian voimakkaasti jolloin Lettu tuli esteen 4 sisäpuolelta ohi.

Säätöä tehtiin putken (13) ja taakseviennin (14) väliin, olin ottanut mäkelöillä putkelta, nyt Jukka neuvoi ottamaankin vasemmalla kädellä (pallon kanssa) koiran mukaan ja tekemään sylkkärin taakseviennille. Näin saatiin prempi juoksulinja itselle takaaleikkausta (esteelle 15) ajatellen.

Lisää sylikäännöksiä harjoiteltiin loppupätkällä:  "Rusetti" esteillä 29-32 vaati tällaisia, ja niissähän Letun vauhti hiipuu kyllä. Tehtiin sitten muutamiakin lyhyitä toistoja joissa palkkasin pallolla eri väleistä, ja kyllähän se pallon perässä liikkuu :)

Leluista Jukka puhui sen verran, että voisin vaihdella niitä enemmän. Nytkin kun pallo alkoi tuntua tylsältä, oravafrisbee toi uutta puhtia menoon.  Voisi myös esitellä ennen treeniä lelurepertuaaria koiralle ja ottaa sitten käyttöön se, minkä koira näyttäisi valitsevan sillä kertaa.

Kaikenkaikkiaan olin (taas) tyytyväinen Letun tekniseen osaamiseen, ainoana virheenä esteillä taisi tippua yksi rima. Ei kontakti- eikä pujotteluvirheitä. Päivän anti oli se, etten vieläkään saa tuudittatutua ohjaamaan niillä samoilla kuviolla kuin tähänkin asti, vaan uusia pitää muistaa harjoitella ja sitten myös uskaltaa käyttää. Sitten tuo sama vanha juttu, niitä lyhyitä, lelulla palkattavia pätkiä paljon...