Lettu on oksennellut aika usein viimeisten kahden viikon aikana, ja nyt menneenä viikonloppuna oli oksennukset joka aamu lattialla. Oksennus ei haise pahalle vaan on ihan puhdasta ruokaa. Muuten Lettu on ollut ihan normaali ja treenit ja kisathan menivät oikein hyvin. Siispä lääkäriin.

Letusta otettiin verikokeet ja sen vatsa röntgattiin. Tietenkin pelkäsin sieltä löytyvän vaikka mitä: ajattelin että pari kuukautta sitten leikattu kasvain onkin lähettänyt mahaan etäpesäkkeitä, tai sitten munuaiset ovat prakanneet... mutta ei. Mistään ei löytynyt mitään vikaa! Veriarvot itse asiassa olivat oikein hyvät eli huonoon kuntoon ei oksentelu ole vielä Lettua vienyt. Kilppariarvoja ei saatu vielä, niissä menee pari päivää mutta kilpirauhasen vajaatoiminta itsessään ei normaalisti oireile oksenteluna.

Toistaiseksi diagnoosi on siis gastriitti eli mahalaukun ärtymys tai jopa tulehdus. Hoitona Antepsinia parin viikon kuuri, tarvittaessa lisätään mukaan happosalpaajaa (Pepcid). Ruoka täytyisi jakaa kahteen pienempään erään, muuten elämä saa jatkua normaalina. Ruoan väliakainen miedontaminen olisi myös suositeltavaa jotat tilanne mahassa saadaan rauhoittumaan.

Jos näillä hoidoilla ei apua tule tutkitaan lisää mutta toivotaan että tämä riittää.