Viimeiset Salmet tällä erää. Mitään mullistavaa ei huomattu, todettiin vaan että Lettu tekee töitä innokkaasti ja nätisti, rutiinia vaan vielä ja sitten sitä häiriöharjoittelua.

Seuraaminen oli hyväpaikkaista, mutta koska lunta oli satanut jonkun verran oma tarpomiseni häiritsi ainakin minua ja sen myötä myös kontakti oli välillä häilyvä. Lettu kuitenkin piti paikkansa hyvin kunhan en lähde kaahottamaan liikkeellelähdöissä.

Ruutu: tehtiin pitkältä matkalta makupala-alustalle, sitten kolme lyhyeltä matkalta seiso-käskyyn (joka kerta matkaa metrillä pidentäen) ja lopuksi yksi ylipitkä makupala-alustalle. Kaikki meni hienosti, nyt pitää tasaisesti kasvattaa tuota matkaa noissa lyhyissä lähetyksissä, mutta jatkaa edelleen enimmäkseen niitä pitkän matkan makupala-alustalle lähetyksiä, ja edelleen vain yksi toisto per treenikerta, tehtiinpä kumpaa vaan.

Tunnari. lettu nosti vähän turhaan kierroksia tässä kun Salmen puhelin sattui soimaan justiinsa ja jouduttiin hetki odottelemaan. Niinpä lähetettyäni sen se poimi ensin väärän, jatjoi kuitenkin haistelua ja pudotti sen väärän ja poimi sitten oikean. Hyvä siis että oikea tuli, tässä vaiheessa ei haluta yhtään korjauksia ettei koko liike mene taas palasiksi!

Ruudun loppuosaa ajatellen tehtiin sellainen harjoitus että pitkällä suoralla seuruutan, käsken maahan, kutsun seuraamaan, käsken maahan, kutsun jne... Tämä oli kiva harjoitus ja Lettu teki sekä maahanmenot että mukaantulot ripeästi ja teknisesti oikein - palkkasin toki aina kun se tuli viereeni mutta kävelyvauhti jatkui samanlaisena. Yksin näitä on vaan paha tehdä kun ei näe mitä se koira puuhaa siellä selän takana.

Kakettelua sitten. Seisomisissa ihan pientä teputusta eli ei niin aha ollenkaan mitä pelkäsin. Kuitenkin, koiran huomio pitäisi saada vielä paremmin pois käsistäni ja kuuntelemaan sitä suullista käskyä - näinhän olen kotona lähikakeissa yrittänytkin tehdä. Oikealla tiellä siis ollaan, jatketaan samaan malliin. Jos joskus menee pieleen (vrt. viime torstai) ei pidä lannistua :)