JATin viimeiset kisat tälle vuodelle. Lähdettiin jo aamusta liikkeelle kun Askolla oli jääkiekkopelit, joten koirille kisa oli vähän niinkuin pidemmässäkin matkassa, koko päivä autossa siis. No onneksi on tuo webasto, ulkona nimittäin satoi lunta ja oli pikkupakkanen.

Letun radat oli tietenkin vasta illalla. Ehdin taas hyvin lenkittää sen, onneksi noita mini ja medokolmosia on niin paljon :) ja taas otin palkaksi vain lihapaloja ja halliin mentiin vasta kisan alkaessa, me lähdettiin neljänsinä. Tuomarina Leena Rantamäki-Lahtinen.

Lettu oli taas hyvällä fiiliksellä kisapaikalla. Erityisesti huomasin että sen pujottelu on nopeutunut kun en ahdista sitä ja kulje ihan vieressä. Uskaltaisinpa kokeilla joskus myös niin etten edes katso sitä! Ekalla radalla tuli kuitenkin virhe kun menin ottamaan sitä yhdelle hypylle vastaan ja siitä piti jatkaa tiukasti kääntyen - Lettu ennakoi tämän käännöksen ja jätti hypyn hyppäämättä. Kohtuu nopsasti sain sen kuitenkin takaisin esteen taakse ja loppurata meni virheittä. Yliaikaa tuli kuitenkin 6,56, meidän etenemä oli tuon kiellon myötä 3,11 kun ihanne-etenemä olisi ollut 3,58. Ihan siihen ei varmaan tällä kertaa oltaisi ylletty ilman tuota kieltoakaan.

Toisella radalla sitten olisi pitänyt alussa päästä vähän, edes ihan vähän koiran edelle. No Lettu lähti suurinpiirtein samantien kun suoristin itseni sen viereltä, ja mä olin vielä väärällä puolellakin! Siinä sitten ensimmäiset kurvit taiteiltiin takaaleikkauksilla kun olin suunnitellut päällejuoksua ja ennakoivaa valssia. Virheittä kuitenkin joskin kaarroksista tuli laajat ja linjoista huonot. Lopulta koko homma kosahti pujottelun jälkeen kun piti mennä hypyn taakse, vaikka kuinka yritin "taklata" Lettua esteen ohi se oli vaan päättänyt hypätä sen edestäpäin. Loppurata oli sitten ihan simppeliä perusvientiä.

Semmoista porsastelua siis tällä kertaa... pisteenä i:n päälle vielä se että Letulle syöttämäni possunliha aiheutti sille megalomaanisen ripulin seuraavana yönä. Juu, tämä ei ole eka kerta, Letun maha ei näköjään kestä possua jostain syystä.