Jälleen Salmen kanssa treenaamassa. Tuntui siltä että lisäpotkua treeneihin tarvitaan ja Salmeltahan sitä saa... treenaillaan nyt loppukevät näin niin jospa sitten olisi taas eväitä kesäksi.

Käytiin läpi kaikki voittajaluokan liikkeet:

Seuraaminen muuten OK, mutta juoksusta kävelyyn siirtymisessä tulee töksähdys ja sen jälkeen Lettu on vähän epävarma. Itsekin huomasin että siirtyessäni meinasin vaihtaa hitaaseen kävelyyn ja sitten hermoilin ihan ministi askelrytmiä korjatessa. On se Lettu vaan tarkka kun tuollaisenkin huomaa... Sitten lisähuomiota kaipaavat askelsiirtymiset joissa (yllätys yllätys) Lettu edistää selvästi. Näissä tiukka käsi housunsaumaan-asento ja palkka vain siitä oikeasta paikasta - jo n. neljän oikealle käännöksen jälkeen perusasento parani!

Liikkeestä istuminen: tällä kertaa Lettu oli jostain syystä epävarma ja kävellessäni sen taakse, se alkoi kääntyä mukana. Tuota se ei ole tehnyt koskaan! Eikä toivottavasti tee vastakaan.

Luoksetulo molemmilla pysäytyksisllä: Seisominen venähti liikaa mutta kaikki muu ok. Seisomista vahvistettava takapalkkaluoksetuloilla silloin tällöin, ehkä useammin kuin tähän asti.

Ruutu. Exellent. Paitsi tässä tuli esiin perusasento-ongelma: kun olen jo pysähtynyt, ja alan kehua, Lettu pongahtaa eteeni odottamaan palkkaa. Muutenhan siinä ei olisikaan mitään pahaa, mutta tuo on varmasti osasyynä siihen miksi kisoissa perusasennot ovat vajaita - koira ei koskaan saa sitä palkkaa sieltä housunsaumasta! Siispä tässäkin sen pitää malttaa olla sivulla vielä kehuttaessa ja niin kauan että kaivelen nameja esille, ja sittenkin ne tarjoillaan sieltä housunsaumasta, kehujen saattelemana. Tämä ohje myös noutoihin ja luoksetuloon.

Metallinouto. Luovutus vähän vastavino ja matala, vajaa sivulle tulo...

Tunnari: hyvä, ihan vähän kalisutteli kapulaa tuodessaan ja sivulle siirtyminen vajaa...

Kake. kamala. Salmen sanojen mukaan Lettu suorittaa lähes luoksetulon... no etenihän se aika reippaasti. Nyt meillä on kuukausi aikaa seuraavaan kokeeseen, ja ei se ota jos ei annakaan... eli nyt treenataan läheltä ja matkaa kasvattaen puoli metriä päivässä, tarvittaessa ei sitäkään. Letun on opittava tämä. Oppihan se ruudun ja tunnarinkin.

Lopuksi leikittiin vähän lampaanhännällä ja syötiin kaikki loput namit. Rouva oli varsin itseensätyytyväinen :)