Mahataudin nujertamana jouduin tyytymään keittiötreeniin, joskin siitä sukeutui varsin mukava tuokio.

Aluksi perusasennon viilaamista. Askelkuvioseuraamisia, miniluoksetuloja ja mininoutoja. Pääsääntöisesti sivulletuloissa namit pois käsistä, mutta kun koira oli oikeassa paikassa "valelevat" kehut ja sitten namin kaivelu taskusta ja palkan anto siitä oikeasta kohdasta. Tämä kaikki tuntuu tepsivän, noin tsiljardista toistosta Lettu jätti vain yhden sivulletulon vajaaksi! Yhden kerran se varasti edestä sivulle, tämä tietenkin jätettiin "vastaanottamatta" ja otettiin tuo kohta uusiksi. Kaiken huipuksi Lettu tuntuu tykkäävän tämäntyyppisestä harjoittelusta: sehän on onnensa kukkuloilla kun minä kehun sitä!

Taaksepäin askeleissa Lettu pari kertaa meinasi lähteä eteenpäin ja sitten ajautui mun eteen. En nyt oikein osaa sanoa mistä tämä johtuu, ainakin pitää muistaa selkeästi kertoa koiralle että liikutaankin taaksepäin.

Sitten paikallamakuu siksi aikaa että käytiin Askon kanssa vessassa (Askollakin on mahatauti). Hyvin Lettu pysyi mutta meinasi nousta taas ennen kuin ehdin sivulle, tosin tässä oli Askokin häsläämässä. Käskin uudestaan maahan, menin vierelle ja kehuin tässä taas. Sitten sainkin ihan rauhassa kaivella nameja ja kyykistyä viereen syöttämään ne, Lettu ei aikonutkaan nousta!

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä kaket. Ensin i-s 1,5 metrin matkalta, puhdas. Sitten s-i 2 metrin matkalta, tässä istumavaiheessa takajalat hivenen siirtyivätt, suunnilleen niin että kintereet tulivat tassujen kohtiin, etujaloilla kuitenkin selkeä peruutus. Kolmas kerta toden sanoo, siispä i-s vielä 2,5 metristä. Tämäkin meni ihan puhtaasti! Koska Lettu näytti olevan vielä sopivassa vireessä, otin tuon vaikeamman s-i 1 metristä, näin sekin onnistui. Pitänee ottaa sitä vielä vähän lyhyemmältä matkalta kuin tuota i-s:ää, on selvästi vaikeampi. Ja kun näihin ympätään vielä se maahanmeno, otetaan taas takapakkia matkan suhteen... mutta jospa se sitten olisi täyden 10 liike?!!