Ensimmäiset treenit JATin uutuuttaan hohtelevassa hallissa. Täytyy myöntää että vaikka halli on osittain vielä kesken (pohjatyöt, vesiliittymät) olo oli varsin juhlava. Mikäs siinä on nappulakengissä pistellä vaikka ulkona on 15 astetta pakkasta ja melkein metri lunta!

Tänään TV veti treenit. Rata ei ollut pitkä eikä siinä ollut mitään kamalaa, toki haastetta erityisesti mutkien lyhentämisessä. Meille vaikein oli kepeille meno: pussista vasemmalle ja siinä suoraan umpikulma. Lettuhan kyllä osaa mutta on laiska tekemään tiukkoja sisäänmenoja, ja se menikin niin kauan toka väliin kunnes aloin ottaa sen ihan vasemmalla kädellä sisään. Toinen - ja suurempi -  vaikeus tässä oli se että mä en millään osannut sijoittua oikein. Aikaahan sinne oli mennä sillä aikaa kun koira ährysti pussissa mutta menin joko liian pitkälle ja siinä seistä tönötin tai sitten olin "sielläpäin" koiran edessä. Tehtiin tähän myös erikseen sellaista harjoitusta että kun Lettu menee oikein aloitukseen, heitänkin sille heti pallon kun se tulee keppivälistä. Näin se saisi palkan siitä inhottavasta kääntymisestä. Tätä täytyy työstää erikseen silloin tällöin.

Toinen konkreettinen ongelma - hyvin entuudestaan tuttu -  on se että Lettu tulee hitaasti putkista ulos. Tanjalla oli tähän heti lääke: mä (kuulemma) odottelin hipi hiljaa että se tulee, sitten vasta kun Lettu jää patsastelemaan että missäs se mamma onkaan, mä saan suuni avattua ja jatkan ohjausta. No, kun seurasin koiran liikkumista putkessa ja avasin äänitorveni ennen kuin se tuli ulos, se tulikin heti lujempaa ja suoraan oikeaan suuntaan. Helppoa kuin heinänteko!

Muutaman kerran Lettu roiskaisi kontaktit oikein rumasti, täytynee ottaa tähän alastulonamit käyttöön. En aio alkaa pysäyttelemään sitä kontakteille ja mielummin otan sen riskin että radalta tulee vitonen, sillä mielummin rakennan sille vauhtia ja imua kuin alan varmistelemaan. Onko sillä sitten väliä tuleeko se vitska yliajasta vai siitä kontaktista?