Tauko ei tee hyvää, ainakaan mun koirille, tämän sain taas kerran karvaasti todeta. Meille tulikin jo melkein viikon pakollinen tauko kun keuhkoputken tulehdus vei mun äänen enkä siksi voinut vaikka olisin halunnutkin treenata. Enkä kyllä olisi jaksanutkaan.

Aholaidassa iltasella, kentällä pari petankin pelaajaa (miestä) jotka antoivat aika sopivan häiriön.

Ensin seuraamista joka oli ihan kauheaa. kuono vaakatasossa, väljä ja käännöksissä haahuilua, vilkuilua miesten suuntaan. Ei kuitenkaan varsinaisesti kärvistellyt eikä pysähdellyt, ja liikkeellelähdöt olivat ihan ok. No, nami kauniiseen käteen ja vähäntiheäpalkkaisempaa seuraamista, tässä lettu vähän "nousi" ja saatiin sitten ihan kelvollista seuraamista aikaiseksi. Myös sen jälkeen ilman sitä namia, mutta pitkiä pätkiä ei edes yritetty.

Ruutu. Olosuhteiden saneleman pakon (varikset ja harakat) takia ilman namialustaa. Ensin Lettu haahuili ruudun ympäri, sitten käskin sen seisomaan ja maahan, totteli melko viiveellä ja liikkuikin vielä. Kutsuin kuitenkin pois palkalle. Useita samanlaisia toistoja tähän perään, parani koko ajan, neljännellä kerralla meni jo suoraan keskelle ruutua ja siellä totteli oikein hyvin. Vauhti ruutuun vaan ei ollut päätähuimaava, laukkasi mutta löysästi.

Luoksetuloa. Laitoin takapalkan jonka Lettu pääsi varastamaan, uusi takapalkka ja sitten koira maahan. Suora luoksetulo, Lettu tuli ravilla! Otin tähän samanlaisia toistoja yhteensä 4, eikä koira alkanut laukkaamaan ollenkaan. Mietinkin sitten, olenko juuri koskaan ottanut maasta luoksetuloja, kun aina olen pelännyt että koira alkaa ennakoimaan lähtöä ja nousee maassaolosta... ja kun kokeessa ja kokeenomaisissa treeneissä aina otetaan maasta ja silloin myös pysäytetään...? Pitänee ottaa kuuri pallopalkkaisia luoksetuloja kuitenkin nopeuden takaisin saamiseksi.

Sitten kake. Tällä kertaa ei ollut kissanruokaa mutta Lettu teki silti ihan hyvin. Etäisyydet 5, 7 ja 9 metriä, seisomaan nousua istumisesta ja maasta. Ei täydellinen sillä kaksi kertaa siirsi toista takajalkaa, mutta kuitenkin, vain toista. Tässä harjoituksessa Lettu oli kuitenkin skarpimpi kuin noissa edeltävissä... eli viretila nousee juuri väärin päin...

Itkettää. Voiko tämä löysäily ja yleinen huonous nyt vieläkin olla ihan vaan valeraskauden piikkiin laitettavaa? Vai onko tuolla koiralla nyt joku muukin vaiva? Parina päivänä se on kyllä jo pulikoinut rantavedessä, ja vesi on vielä melko kylmää (alle 10). Toivottavasti se nyt ei ole aiheuttanut mitään, ei tuo nyt pitkiä aikoja ole siellä vedessä oleillut mutta onhan sillä vielä maitoa.