Savion kaatopaikantiellä. Kuuma (edelleen), vähäinen tuuli lähes alueen suuntaisesti (vastaan). Etukulmiin irtorullailmaisut (KH ja PP), sitten läheltä löytö + suorapalkka (PL), tyhjä pisto ja vikalle hei-huudot ryteikköön(PL). Palkat ruokaa kupista syötettynä.

Eka lähetys tosi nihkeä: otti rullan suuhun ja palasi takasin. Uusi lähetys, eteni melkein kulmaan, otti rullan ja tuli takaisin. En hyväksynyt vaan lähetin uudestaan, nyt meni tarkistamaan kulman kunnolla ja tuli irtorullan kanssa takaisin. Näyttö hyvä.

Toinen etukulma myös nihkeä, oli sitä mieltä ettei siellä ketään ole. Ei kuitenkaan enää rullaa hamuillut, ja kun lopulta eteni tarpeeksi syvälle, ilmaisi irtsikalla reippaasti ja näyttö taas hyvä.

Kolmannella pistolla oli ajatus käyttää hyväksi ajouraa niin, että maalimies oli uran alapuolella puolivälissä aluetta. Lähetin uraa pitkin jotta sain suoran etenemisen, ja tuulen avulla koira pongasi maalimiehen. Tämä onnistui juuri niinkuin oli suunniteltukin. Tyhjä pisto oli aika hyvä, upposi hyvin syvälle ja teki siellä töitä, palasi tosin takaisin lähtöpisteeseen. Ei kuitenkaan epävarmana tms.

Viimeiselle sitten ne hei-huudot, kylläpä koira muuttuu ihan silmissä. Pinkaisi kamlaan ryteikköön ja eteni siellä suoraviivaisesti vaikka oli tosi hankala juosta, joutui vähän etsimäänkin kun mm. oli aika kaukana. Ansaitsi kyllä kehut tästä hommasta :)

Ongelmia ny oli treenin alussa, loppua kohti parani. Seuraavaksi kerraksi mietittävä asiaa tältä kannalta, miten saada koira tekemään töitä alusta, eka lähetyksestä asti?