Porissa kisattiin collieiden agilitymestaruuksista. WECAn hallissa on pohjana liukkaahko tekonurmi. Tuomarina oli Marjo Heino jonka radoilla en ennen ole ollutkaan, hakutreeneistä kylläkin tuttu ihminen. Radat oli kohtuu vaikeat mutta ei mitkään älyvapaat vaan ihan juostavat, tarkkana vaan piti olla ja ihanneaikaan yltääkseen olisi pitänyt onnistua myös säätelemään vauhtia. Hyppykorkeudet 65. No Letun kanssa nyt lähinnä tavoitteena oli virheetön rata.

Sorruin kuitenkin vanhaan virheeseen: en taaskaan muistanut että Lettu ei tule ahtaisiin väleihin mun lähelle, niinpä onnistuin hyppyyttämään sen väärälle esteelle kun yritin kuljettaa sitä toisen hypyn taakse.

Hyppyradalla sitten muutaman ekan hypyn jälkeen Lettu kieltäytyi hyppäämästä kokonaan. Nyt en tiedä missä vika mutta mieleen tuli kauhistuttava ajatus: Letulla on todettu vähän aikaa sitten nisäkasvain, ja itse asiassa se on menossa leikkauseen parin viikon päästä. Koska kasvain on ilmestynyt hyvin lyhyellä aikavälillä eikä ole mikään ihan pieni, on toki mahdollista että se on myös kipeä. Tämä selittäisi myös sen että se viime kisoissa juoksi ja hyppäsi hyvin lyhyellä taka-askeleella, oire jota arvelin iän mukanaan tuomaksi jäykkyydeksi. Myös on mahdollista että Lettu joko liukastui radan alkumetreillä tai sitten vaan normaalia korkeammat hypyt alkoivat tuntuä siitä epämiellyttävältä. Niin tai näin, katsotaan mitä tuleman pitää ja vieläkö Lettu leikkauksesta toivuttuaan pääsee kirmaamaan agilityradoille.

Edit: Katsottuani kisat videolta, alkoi tuntua siltä että toka radan hyppäämishaluttomuus johtui siitä että taputin käsiäni alkuradalla kun Lettu oli hakeutumassa väärälle hypylle ts. olin ohjannut sitä huonosti. Se tulkitsi varmaan taputuksen kieltämisenä ja meni tästä säppiin. Ikävää että se edelleen on näin herkkä, ja mun on vaikea muistaa kun Lakia ohjatessa mun taas täytyy käyttää voimakkaita ääniefektejä. Mutta oppia tämäkin...