Jouduinkin lähtemään Pieksämäen kisaan pelkästään letun kanssa, kun Lakilla alkoi juoksut. Vähän turhauttavalta tuntui vallankin kun tiesin että Lettu ei ole Pieksämäen hallissa parhaimmillaan mutta lähdin kuitenkin, matka on niin lyhyt ja vaikka ilmottauduin lahjakorteilla, en olisi kehdannut käyttää niitä sitten enää toiste - mulle ei oikein koskaan ole selvinnyt miten lahjakorttien kanssa tulisi toimia jos ei menekään kisaan jonne on niillä ilmottautunut? Ei kai kukaan niitä kisajärjestäjälle lähetäkään "sori kun en tullut..."?

No, menimme ja näimme. Tuomarina tänään oli Sikke, jonka ratoja olen joskus pitänyt vähän epäloogisina ja siksi ne ei ole Letulle kauhean mukavia. Tällä kertaa kuitenkin sekä A että B radat oli ihan jouheat ja niissä oli sopivasti vaikeusastetta ettei ihan juoksukilpailuksi mennyt. C-radalle en ollutkaan Lettua ilmoittanut.

A-radalla Leduusa kipitti vallan mukavasti, ainoastaan yksi harhautuminen optimireitiltä tuli kun Lettu lukitsi kaksi perättäistä hyppyä joista jäljempää ei tietenkään pitänyt mennä. Se kuitenkin kiltisti kääntyi kun huomasi että oli menossa väärään, eikä edes loukkaantunut tästä vaan jatkoi ihan yhtä iloisesti. En oikein keksi missä muualla me oltais voitu säästää aikaa, kuitenkin yliaikaa tuli 7 sekkaa ja etenemämme oli vain 3,06. Se ei tuntunut niin hitaalta. Vitonen tuli myös keinun alastulolta, vähän jouduin painiostamaan keinulle mennessä kun vienti oli melko jyrkästä kulmasta, niinpä Lettu katsoi turvallisemmaksi hypätä sivusta pois. tuloksella 12 olimme 13:sia, koirakoita oli vähän päälle 30.

Toisella radalla oli sitten sellainen meille hankala kohta missä koira piti vetää putkesta yhden hypyn vierestä ohi ja sitten hyppyyttää ohjaajasta poispäin hyppy joka oli kohtisuoraan pitkittäin putkesta tullessa. No Lettu ajautui sinne väärälle puolelle ja hyppäsi sieltä. Tämä oli miltei arvattavissa, nämä ohikuljetukset ja ahtaat välit on sille niiin vaikeita. Jatkoin radan loppuun ja tuli siellä sitten muitakin virheitä mm. Lettu ei meinannut osua puomille vaan meni molemmilta puolilta ohi, mietin paistoiko aurinko sen silmiin hallin ikkunoista juuri tässä kohti? Lisäksi A:lta tuli ruma alastulokontaktivirhe kun (taas) vedätin liian nopeasti käännökseen enkä odottanut että koira ehtii alastulolle.

Semmoinen kisareissu tänään, oli sentään mukava katsella kun seurakaverit teki hyviä tuloksia!