Esineruutua on treenattu harvakseltaan - no ei ole ollut tarvettakaan. Sen verran muistan että viime aikoina Lettu ei ole eka lähetyksella alkanut töihin, ja siihen yritin nyt kiinnittää huomiota. Tein valmiiksi kaksi janaa joilla 50 metrissä esineet (hikinauha solmittuna ja kova pallo jossa pieni narunpätkä). Alueella oli poikittain metsäkoneen jälkiä eli polun ylityksiä tuli myös.

Ekaksi vähän hetsasin esineruutulelulla (joka tosin on mennyt poikki, pitäis tehdä uusi, sormet vaarassa) ja sitten janan alkuun. Lettu oli heti sen näköinen että tietää mitä tehdä, mutta otin silti ihan käskyn alle ja kunnollinen lähetys. Se eteni n. 10 metriä ja pysähtyi! Voihan p...le ajattelin, näinkö sille on tullut opetettua tuo sama mitä Antti teki, että vasta toisella käskyllä aletaan töihin. Kuitenkin Lettu sitten (luettuaan ajatukseni vissiin) jatkoikin eteenpäin ilman uutta käskyä. Vähän se käytti hyväkseen janan hajua muttei varsinaisesti jäljestänyt. Vähän se myös poikkesi metsäkoneen urille, mutta jatkoi aina sen jälkeen eteenpäin kunnes tuli esineelle. Tuonti ja luovutus hyvät.

Toisella janalla se lähti suorempaan, jopa jäljesti pätkittäin. Lähellä esinettä alkoi pyöriä eikä oikein paikallistanut. Samaan aikaan tiellä tuli EP koiransa kanssa polkupyörällä. Pyysin heitä odottamaan eikä Lettu näyttänyt noteeraavan ollenkaan vaan jatkoi esineen etsintää. EP kertoi että heillä oli edellispäivänä ollut samassa paikassa esineruutu! Ehkä siellä sitten oli muiden esineiden hajua kun Lettu niin kauan paikallisti omaa esinettä, kuitenkin hyvin se jaksoi ja lopulta kun löysi, toi heti.