Muuramenharjulla, hyvä sää. Tarkoitus katsoa koiran motivaatiotasoa, ja eka pistoksi siksi suorapalkka. Jos siinä ei ollut ongelmia, jatketaan tyhjällä toiselle puolelle ja sitten kolmanneksi ja viimeiseksi irtsikkailmaisu.

Alueelle tultaessa tein nyt ne uudet tähystelymanööverit. Lettu ei meinannut ymmärtää että piti istua, mutta korjasin sen paikoilleen ihan nätisti ja jatkoin tähystelyä. Eka pistolle lähetys sitten: lähti oikein reippaasti ja heti eka askelleesta alkaen laukalla! Löytökin oli helppo, joten päätin jatkaa.

Tyhjä pisto oli jälleen erinomainen - mutta rulla oli suussa kun palasi keskilinjalle :( Toisella yrityksellä lähes identtinen pisto, rullineen. Sitten otin rullan pois kaulasta ja lähetin uudestaan. Teki jälleen hienon etsinnän ja tuli pois ihan rentona ja hyväntuulisena.

Rulla kaulaan ja kolmannelle pistolle, tässä ei ollut mitään huomauttamista. Eteni aluella hyvin ja meni suorinta tietä näytölle.

Seuraavaan treeniin aion nostaa kiintorullan ylös ja ottaa useita tyhjiä. Vastaavasti suorien palkkojen täytyy olla mega hyviä, myös apuja voisi käyttää - tyhjillekin. En nyt oikein keksi miten muutenkaan tätä lähtisi purkamaan, koira etsii halukkaasti ja osaa hommat mutta vain se rullan ottaminen... Lähetystilanteen rauhoittamiseksi PP antoi hyvän vinkin: valjaisiin kiinni lyhyt narunpätkä mistä voin pitää kiinni ettei pääse karkaamaan ja saan korjattua asennon oikeaksi _kieltämättä_ koiraa. Tänään oli muutama sellainen hiipivä lähetys joita sitten korjasin ottamalla koiraa sivulle (kun se vielä ei osaa sitä peruuta-käskyäkään).