Salmen kanssa Liepeen ajoharkkaradan kentällä. Käytiin liikkeet läpi ja eipä ollut hurraamista... joskin Letun puolesta täytyy sanoa se, että sitä ällöttää loska jota kentällä tänään oli:

Seuraaminen oli ihan kamalaa. Huono kontakti ja väljä, sitten peruutuksessa onnistuin tallaamaan koiran takajalalle ja tämähän tietysti sai sen sitten edistämään loppuseuraamisen. Otetaan imuutuskuuri lähipäivinä.

Liikkeestä istumisessa ei ollut huomauttamista.

Luoksetulo takapalkalla. On tehty parempiakin elikkäs seisomiseen Lettu alkoi pysähtyä heti, mutta liekö sohjo sitten hankaloittanut kun ei pysähtynyt niin terävästi kuin yleensä. Maahanmenossa kävi ensin vain kyyryyn, vasta toisella käskyllä alas asti. Loppu ihan ok. Nyt ensimmäistä kertaa tämän takapalkkakuurin aikana tuli tokan ja vikan pätkän ravilla! mutta taas, kuinka paljon huono keli vaikuttaakaan siihen... seurattava kuitenkin. Salmen ohjeiden mukaan sitä takapalkkaa ei enää mennä syömään jos koira kutsutaan loppuun asti, mutta se pitää tietenkin saada unohtamaan koko asia jotta ruutuliike ei siksi sitten mene pilalle.

Ruutu. Nyt oli ekaa kertaa täysin erilaiset ruutumerkit, elikkäs lasten siniset ämpärit. Lettu kyllä näki merkit mutta ei aivan hahmottanut niiden keskustaa, jäi oikeaan etukulmaan eikä heti pysähtynyt seis käskyllä, enkä sitten antanut toista käskyä kun ajattelin että se tulee jo ruudusta ulos. Väärä arvio, mutta otettiin uudestaan. Toisella kerralla teki hyvän ruutuun menon, seisomisesta kehuin ja palkkasin kutsumalla pois.

Noutona otettiin ihan perusnouto 700 grammaisella, ei valittamista.

Tunnari kisanomaisesti. Kapulat olivat lumella, ja Lettu ei nähnyt niitä, vaan juoksi jonnekin kapuloiden ja Salmen välille. Sitten se huomasi maassa kapulan ja toi sen - tietenkin tämä oli väärä. Otin vaan luovutuksen ja koska Lettu nyt tiesi missä ne olivat, lähetin uudelleen (Salme kävi vähän "järjestelemässä" niitä). Nyt teki hyvän joskin nopean tarkistuksen ja toi oikean. Tässä liikkeessä tulee varmaan aina olemaan Letulla se riski, että jos jotain odottamatonta sattuu se hätääntyy ja tuo vaan ensimmäisen jonka suuhunsa saa. Toivotaan "tasapaksuja" kisaolosuhteita :)

Lopuksi kake. Alustuksena kerroinkin Salmelle että ongelmia on... ja nyt päädyttiin - taas kerran - aloittamaan lyhyeltä matkalta, nyt variaatiolla maasta-seiso-maahan. Tuossa kombinaatiossa kuitenkin pahin virhe on ja siksi se olisi tärkeintä saada nopeimmin kuntoon. Puhuttiin myös takapalkan merkityksestä, siitä pitäisi saada vielä paljon haluttavampi, eli eikun kissanruuat kehiin! Tämähän treenataan muutenkin (tai ainakin voisi treenata) aina viimeisenä, niin miksei siitä voisi saada vaikka ruuankin.

Lopuksi vähän lampaanhännän nypytystä ja pallon heittoa.