Oulussa joukkue-SM tokoissa. Ouluun ajettiin jo edellisenä iltana, koska keli oli hyvä Lettu yöpyi autossa. Aamusella kisapaikalle mennessä sillä sitten tuntuikin olevan virtaa mukavasti. Ennen omaa vuoroa maistattelin vähän metallikapulaa, sitten ryhmäpaikkamakuuseen mentiin ilman sen kummempia rituaaleja. Paikkamakuussa ei ongelmia, siitä 10.

Koska paikkamakuuriviin mennessä Lettu vähän oli jarrutellut, otin ennen omia yksilösuoritteita seuraamista kehän takana ja sivulla palkkaillen aika reilusti. Tämä ei kuitenkaan auttanut, vaan seuraamisemme loppui ensimmäiseen pysähdykseen, jonka jälkeen lettu ei taas lähtenyt mukaan. En sitten alkanut ahdistelemaan koiraa, vaan keskeytin liikkeen.

Hyppynouto meni mielestäni mallikkaasti, kapulanakin oli ihan samanlainen kuin omamme Letun lemppari 700-grammainen. Jostain syystä tuomari kuitenkin arvosti tämän vain arvosanalla 8. No, loppuperusasento ei ehkä ollut ihan suora, tai jotain.

Metallinoudossa oli vähän ongelmia maasta nostamisessa, sitten luovutuksen jälkeen sivulle siirtymiseen tarvittiin kaksi käskyä, tästä vain 5,5.

Toista kehää ennen otin luoksetulon ekoja pysäytyksiä takapalkalle pari, sitten kaken alun. Molemmat menivät hienosti. Kehään mennessä vielä innostin koiraa juttelemalla sille että "mennään" yms. ja se olikin varsin tormakkaana tässä.

Liikkeestä istumisessa ei ongelmia, 8,5.

Luoksetulossa olin ensimmäisen käskyn antamisessa myöhässä, mutta Lettu reagoi siihen kyllä heti. Olin ihan tyytyväinen liikkeeseen. 9.

Ruutu. Lettu lähti lujaa ja suoraan ruutuun, mutta meni sen vasemmalle puolelle. Ja seisoi siinä. No, sille ei ole opetettu korjauskäskyjä joten se siitä. Harmi!!!

Tunnari. Kapulat olivat vaikeimmalla mahdollisella tavalla: tuuli lujaa oikealta, kapulat vaakasuoraan laitettuina rivissä... ja Lettu aloittaa tarkastamisen aina vasemmalta. No, se toi hienosti kyllä oikean, mutta oli vähän epävarman näköinen tullessaan ja pureksi kapulaa. Taisi sitten tarvita tähänkin kaksi sivulle-käskyä. 7.

Kake. Harjoittelu on tuottanut tulosta! Lettu teki upeat vaihdot ja kokonaisetenemää tuli enintään 30 senttiä! Mutta... Liikkeenohjaaja käskytti vaihtoihin paljon hitaamin kuin olemme harjoitelleet, ja Lettu alkoi ennakoimaan vaihtoja. Näin jäi osa vaihdoista suorittamatta ja liike meni nollille. Mutta olin kyllä ekstratyytyväinen, tuo ennakointihan on helppo korjata kun nyt liiketekniikka alkaa olla kunnossa!

Kokonaispistesaalis oli 163, ei siis tulosta. Mutta silti, kisasta jäi positiivinen mieli, Lettu oli reipas ja käyttäytyi kaikinpuolin hyvin myös kehän ulkopuolella - jos anttimaista haukkumista ei huomioida - ja uusia kokeita jo kalenteriin on merkattu. Vaan tuo seuraaminen täytyy saada kuntoon, mutta miten?

Paikkamakuusta Letun oli kameraansa bongannut Mari Moisala, kiitos!
1629369.jpg