Koe oli mukavan avoimella urheilukentällä. Minä olin (tällä kertaa Asko ei ollut mukana!) hyvissä ajoin paikalla, ja menin Letun kanssa istuskelemaan kentänlaidalle. Meillä oli mukana Letun treenikassi, josta se innostuu aina valtavasti, miksiköhän en useammin muista sitä käyttää.

Paikkamakuu (10) sujui entiseen malliin, vaikka vähän jännitin kun vieressä oli pikkukoira jota Lettu oli hetkeä aikaisemmin katsellut "aamupalasilmällä". Tällä kertaa kuitenkin myös paikkamakuun jälkeen Lettu oli rento ja hyväntuulinen, mikä antoi lupausta paremmasta tekemisestä!

Yksilöliikkeisiin mentiin tokana. Mitään en treenannut ennen omaa vuoroa paitsi juuri ennen kehään menoa otin namilla sivulle jotta saatiin se pikkukoira ulos kehästä turvallisesti. Seuraamiskaavio oli ihanan lyhyt, eikä Lettu juminut kertaakaan! Toki huonoja pätkiä oli ja ainakin kerran annoin uuden käskyn kun paikallakäännöksessä Lettu jäi tosi vinoon. Toisaalta, ainakin yhdessä kohtaa muistan Letun seuranneen hienostikin! Pistesaalis 6,5, surkea, mutta parempi kuin nolla!

Liikkeestä istuminen. Vamistelevan osuuden seuraaminen ihan ok, mutta mulle tuli sellainen fiilis että nyt se ei muuten aio istua. Eikä istunutkaan vaan jäi seisomaan, enkä mä tyhmä edes antanut toista käskyä! Nolla siis tästä.

Luoksetulo. Vallan mainiot pysähdykset, eka ja toka tulo laukalla, viimeinen ravilla. Tuli suoraan sivulle. 8. Tuomari jopa sanoi että oikein kivan näköiset ne pysäytykset :)

Ruutu. Niinpä niin, Lettu oli päättänyt mennä sinne luoksetulomerkeille.. kolmesti. 0.

Hyppynouto 8,5. Tässä ei minusta mitään varsinaista vikaa, ehkä joku vino asento tms?

Metalli. tarvitsi toisen käskyn nostaakseen kapulan ja toi melko hitaasti. Pöh. 6,5. Luovutus ja loppuperusasento hyvät!

Tunnari. En ollut muistanut kunnolla hieroa sitä tunnarikapulaa, mutta Lettu teki todella tarkkaa työtä. Haisteli joka ikisen kapulan ennenkuin nosti sen oikean. Pureskeli voimakkaasti sitten kyllä. Luovutus ja loppuasento ok.

kake 0,... se sitten melkein onnistui. Tuomarikin oikein sanoi jälkeen päin että olisi halunnut antaa siitä pisteitä, mutta... maasta istumaan tarvitsi kaksi käskyä, sitten maasta seisomaan nousi vasta kolmannella. Loppuperusasentoonkin tarvittiin kaksi käskyä. Kokonaisetenemää 30 senttiä.

Yhteispisteitä tänään 153,5 joka ei riittänyt tulokseen. Taas lohduttauduin sillä että viidestä voi-koirasta vain yksi sai tuloksen, sekin kakkos-sellainen... ja toki olin tyytyväinen yleisfiilikseen, siis verrattuna esim. viime kokeeseen Lettu oli kuin eri planeetalta. Tuo rauhassa istuskelu ja oleskelu ennen suoritusta taitaa sopia sille!