Kilpailevien ei-kouluttajaa treeni. Kaksi erillistä radan pätkää, ekassa meille vaikeita hyppykuvioita ja toisessa sujuvaa mutta tiukkaa pyöritystä.

Hyppytreenissä oli ongelmia taaksevientien kanssa. Näitä kun ei oikein koskaan ole Letulle opetettu. Jospa nyt olis jo aika... Otin makupalalla ja kun yritin tehdä tiukasti, Lettu yritti vielä tiukemmin tulla esteen ja mun väliin. Sillä tavallahan me saadaan se onnistumaan kun teen selkeästi ja väljästi, mutta nekin sekunnit pitäisi saada pois. No, tätä harjoittelua jatketaan kotona.

Pujottelulla esiintyi sitä toiseen väliin tulemista umpikulmasta ja välillä ihan suorallakin. Mun täytynee viritellä vähäksi aikaa joku apujuttu kotikeppeihin, molemmilla koirilla taitaa olla vaan laiskuutta kun eivät viitsi taivuttautua eka väliin.

Pidempi radan pätkä meni heti kerralla hienosti - tai niin luulin. LM kommentoi vähän toisin: mun valssi oli hidas (tai siis koira kääntyi hitaasti) ja U-käännös A:lle oli aivan liian pitkä. Putkesta mukaan hain kyllä, mutta innostin koiraa vasta kun se oli pari metriä tullut, jolloin se kyllä lisäsi vauhtia selvästi. 

Uusi yritys. Tuo hitaasti kääntävä valssi onnistui siten että jätin koiran hyppäämään yksin ja siirryin kauemmas sivusuunnassa valssaamaan, näin sain paremman hyppysuunnan muurille kohti putkea. ja koira tiesi mitä on tulossa = vauhti säilyi paremmin. Putkesta mukaan ajatuksella ja äänellä, sitten se U-käännös, siihenkin olis voinut valmiiksi vähän vekata jahyppyyttää vinoon, tätä en kyllä (taaskaan) hoksannut.

Mukava treeni, toivottavasti päästään useamminkin!