Kennelkerhon toko-opeille suunnattu koulutspäivä, vetäjänä Helmisen Hanna. Harmittavasti olin edellisenä iltana myöhään töissä ja tänä päivänä piti vielä mennä iltavuoroon joten en ehtinyt olla paikalla koko päivää. lisäksi jaoin oman osuuteni molempien koirien kesken, kun molemmille tarvitsin neuvoja...

Aloitettiin Letun osuus paikkamakuulla. Tässä ei tietenkään ollut mitään ongelmaa. Tällä kertaa palkkasin Letun vain kehuilla kuten kisoissakin. Se vaikutti olevan tyytyväinen.

Sitten jatkettiin paikkamakuuharjoituksia ryhmässä siten että mentiin rinkiin, ja vuorotellen käskettiin koiria maahan ja sivulle. Lettu meni yhden kerran maahan ilman että käskin, mutta nähdäkseni se ei mennyt vieruskaverin käskystä vaan ihan vaan ennakoi. Toista virhettä se ei tehnyt vaan pysyi hyvin kuulolla. Kuten Hanna sanoisi, duktig Lettu!

Aloitimme seuraamiskaaviolla kuten kokeessa. Lettu lähti kaksi kertaa laamaseuraamiseen joista sitä moitin ja palasin aloitukseen. Kolmatta mahdollisuutta ei annettu vaan aloitettiin suoraan käännöksellä. Lisäksi Hanna sanoi ihan samat sanat kuin mitä puhuttiin siellä Riistavallilla, eli yllättävää, ei aina suoraan eteenpäin lähtöjä ja yllättävästi palkkaa. Miten mä olen unohtanutkin ne jutut samantien? Ehhehe.

Toinen treenattava juttu oli nouto, halusin valvovien silmien alla aloitella sitä vauhtinoutoa. Kokeiltiin niin että heitän pallon heti Letun kääntyessä, sitten muutaman metrin päässä kun se oli tulossa (vauhdista välittämättä) ja viimeisellä kerralla palkkasin luovutuksesta, ottamatta koiralta kapulaa vaan se sai pudottaa sen eteeni kun heitin pallon taaksepäin. Muutaman toiston jälkeen mulla oli kapula ködessä ja Lettu tuli ja suorastaan varasti sen minulta! Se siis halusi tulla luovuttamaan ja se on jo iso asia. Varmasti saadaan vielä tehdä töitä että koko suoritus saadaan vauhdikkaammaksi mutta tästä se lähtee, uskoisin niin.

Kiitos Hannalle ja kiitos Kennelkerhon porukalle päivän järkkäämisestä! Oli sitten puhetta myös että saataisiinko me kasaan edes pieni treeniporukka tavoitteellisesti treenaavia koirakoita jotta päästäisiin treenimään yhdessä säännöllisesti. Tulisihan siinä monikertainen hyöty yksin treenaamiseen verrattuna: häiriöt, apuohjaajat ja valvovat silmät.

Mukavia vinkkejä sain myös omien koirien muihin treenneihin: mm. liikkeillä leikkiminen: kentälle laitetaan ruutu, merkki, hyppy, noutokapula jne ja koiraa käskytetään menemään niitä randomina. Kit näytti miten se tehdään ja se näytti hauskalta! Lisäksi hanna näytti miten Kit korjaa huonosti (?!) opeteltua kaukoa: Hanna pitää Kitn takajalasta kiinni... ihan sama periaate miten me ollaan nyt Letun kanssa tehty! Mukava huomata että olen tehnyt jotakin oikein!