Jälleen savusaunan pellolla. Kävin ennakkovalmistelemassa ruudu, ei makupaloja eikä alustaa. Treenin aloitus sitten ruudusta. Ekalla lähetyksellä Lettu lähti ihan väärään suuntaan eli ei nähnyt ruutua. Otin sen takaisin ja näytin kädellä suuntaa, uudella lähetyksellä sitten lähti suoraan. Neljä toistoa, kaikissa koira meni kokonaan ruudun sisään, vähän kyllä haisteli purkkeja mutta jäi sitten seisomaan oma-aloitteisesti. Kolmannella kerralla tein liikkeen loppuun asti, ei ongelmia paitsi sivulletulossa: olin "väärällä" puolella niin Lettu tuli oikealle puolelle seuraamaan! Hihkaisin kyllä "tule"-käskyn kääntämällä päätä oikealle... pitäisikö se aina hihkaista vasemman olkapään yli? Nämä on just niitä "niksikikkapirkkoja" joita ei osaa kun ei ole koskaan näin pitkälle tokottanut. No, harjoittelin näitä sivulle tuloja sitten erillisenä, jättäen koiran istumaan tai maahan ja kävelemällä eri mittaisten etäisyyksien päähän ja eri lähestymiskulmiin. Eihän siinä ongelmaa ollut kun asiaan keskittyi.

Kakeja sitten. Nyt kasvatin välimatkaa reilusti, ja teimme kaikki siirtymiset (yksittäisinä, takapalkalla) n. 10 metrin päästä. Ihan loistavasti meni!

Lopuksi seuraamista, pitkiä suoria kaikissa nopeuksissa - hitaassa vilkuilua, töytyy harjoitella tätä enemmän. Askeleita ja paikalla käännöksiä myös, nyt vasemmalle askellus oli erinomainen, taaksepäinkin parempi (aloitin nyt koko ajan vasemmalla jalalla).

Nyt on hyvä mieli noiden kaken ja ruudun oppimisesta, ja paine alkaa kasvaa opettaa se tunnari... voisimmeko jo seuraavan tokomme osallistua voittajaluokkaan? Hyvin todennäköisesti kyllä, ainakin jos en nyt keväällä tule mihinkään ilmoittaneeksi.