V-landialla piiitkästä aikaa agiliitelemässä. RA:n suunnittelema treeni, jossa pointtina sekä vauhti että hallinta, eli vähän niinku meille räätälöity ;)

Hyppysuoralta putkikahdeksikko, sitten hypyn kautta A:n alle putkeen, täyskäännös hypyllä ja A:n kautta sama rata takaisinpäin.

Eka yrittämällä lettu teki varsin mallikkaan radan, paitsi menomatkalla meni A:n kautta eikä sen alta putkesta. Kun putkia oli paljon, vauhti hidastui nissä putki putkelta. Korjaussarja tuotti sitten kahdeksikoissakin vääriin putkiin menemisiä... lisäksi se A:n alusputki osoittautui ylibvaikeaksi (taas) Lettu vaan väkisin koitti ängetä A:lle.

Välillä otettiin pienempää pätkää jotta saatiin palkattua, ja onnistuihan se lopuksi jopa niin että vauhti pysyi kohtuullisena myös putkissa, kunhan vaan haen koiran kunnolla putkesta ulos (laiska, en viitsisi).

Välissä otin pelkkää pujottelua: eka kerralla Lettu jätti kolmanneksivikalla kepillä kesken, josta nätisti vähän moitin sitä, sen jälkeen se teki kaksi ehjää pujottelua. Yritin sitä vedättää mutta ei se kauhean reippaasti tullut, jos nyt ei ihan niin hitaasti kuin joskus. Parempi kuitenkin saada ehjiä suorituksia ja sitä kautta sitä varmuutta, nythän kaikki kisakepit ovat samalla välillä joten liikerutiininkin saaminen on jo jopa mahdollista.

Toinen treeni sisälsi puomin ja kaksi hyppyä ja loppui putkeen. Tässä vauhti olikin jo suorastaan hyvä, ja kun mun oli tarkoitus puomin jälkeen valssilla kääntää koira hypylle, oli tämä pakko toteuttaa takaaleikkauksena kun en olisi ehtinyt sinnepäinkään muuten... Onneksi tuossa ei ole mitään ongelmia, lettu kääntyi oikeaan suuntaan ja tuli takaisinkin sieltä mistä piti. Kun tässä vielä pääsin palkkaamaan putkesta suoraan eteenpäin, jäi treenistä oikein hyvä maku.

Kontakteista sen verran, että A:lla annoin Letun tulla ihan itsekseen jopa vedättäen, eikä se ollut lähelläkään loikkaamista. Niinhän se on että jos sekunteja aiotaan säästää, ei sitä sinne olisi varaa pysäytellä. Puomilla on pakko vähän henkisesti jarruttaa mutta ei enää pysäytystä sinnekään ainakaan näillä näkymin.