Oman ryhmän kouluttamisen jälkeen otin omat koirat radalle jonka olin siis laittanut omille junnujatkoryhmäläisille. No toki he tekivät radan pätkissä ja olihan tässä muutamassa kohdassa haastetta heille ehkä turhankin paljon, mutta oli se vaikea minullekin vaikka paperilla katsoen ei olisi uskonut.

Alun putki - hyppy - putkiyhdistelmää otin Letun kanssa ensin ihan verryttelynä ja nakkasin sille palloa putkesta ulostullessa. Putkethan on Letulle hankalia ja sillä ei tahdo vauhti pysyä putken läpi joten tällainen treeni on sille ihan hyödyllinen. 

Sitten rataa eteenpäin. Putken 3 jälkeen persjättö jotta sain koiran vasempaan käteen, seuraava puolenvaihto A:n jälkeen, taas persjätöllä. Siitä vielä putkeen ja hypylle ei ongelmia. 

Hyppy 11 olikin sitten ongelma. Oman ryhmäläisteni jälkeen tiesin että paras tapa ohjata oli mennä itse hyppyjen 11-12 yläpuolelle mutta Letun kanssa pakkovalssi 11:lle ei vaan ottanut onnistuakseen. Se joko alkoi himmailemaan tai ennakoimaan käännöstä... mun piti ottaa pallo oikeaan käteen ja ihan sillä houkutella se tulemaan esteen ohi hyppäämättä sitä. Ja tästä muistinkin että meillähän tuli mm. toissavuoden piirinmestiksissä hylky juuri tällaisessa paikassa! Eli pakkovalssit treeniin nyt! Teinkin tähän muutamia toistoja niin että ensin palkkasin pallolla vain siitä että Lettu tulee esteen ohi, sitten aloin nakkaamaan pallon esteen 11 yli eli tein sen varsinaisen valssin.

Seuraava ongelma oli tietenkin takaaleikkaus esteellä 13. Kyllä Lettu sallii takaaleikkauksen mutta tässä oli seinä vastassa ja se jarrutti Lettua odottamattoman paljon. Niinpä tein tähänkin toistoja pallolla esteen yli heittäen.

Loppukuvioissa ei ollutkaan mitään ongelmia (pitäisi olla huolissaan jos olisi!) ja muutenkin koko rata kokonaisuudessaan meni mukavalla tempolla. Tähän voisin tietysti kehua että suunnittelin treenin niin että rata on hyvin juostavissa ja siinä on vain nuo muutamat tekniikkaa vaativat kohdat, mutta totuushan on se että omalle ryhmälle olin suunnitellut noita taaksevientejä treeenattavaksi ja loppuosa rataa tuli sitten improvisoituna siitä mitä kentällä sattui olemaan. Mutta ei paha treeni ollenkaan :)