Leirillä Punkalaitumella, ja pitkästä aikaa hakutreeneissä. Alue oli melko vaihteleva, tiheikköä, kalliota, avoimempaa kuusikkoa, peltoa ja ojia. Ennakkoluulottomasti pistin kolme maalimiestä metsään ja lähdin yrittämään.

Eka pisto vasempaan etukulmaan. Lähti hyvin ja sen oli pakko edetä alueella koska löysi maalimiehen. Suora palkka.

Toka pisto oikealle, avoin tyhjä piilo ("tiipii") ja tämä siis tyhjä pisto. Jälleen upposi hyvin metsään, oli poissa näkyvistä jonkin aikaa ja tuli sitten miltei samasta kohdasta pois. Uskon että oli käynyt piilolla(kin), sen verran kauan Lettu pistolla oli.

Vasemmalle sitten pressussa ojassa maannut maalimies, jolta irtorullailmaisu. Ekalla lähetyksellä Lettu ei löytänyt, mutta tuli aluetta eteenpäin ja juuri kun minä rymistelin keskilinjalla ison kivikasan ylitse, Lettu tuli kohti mua ja säikähti ja alkoi haukkua. Kun se sitten huomasi että se olen minä, se oli melko nolona... palasimme takaisin lähetyskohtaan ja siitä uusi lähetys, nyt löysi maalimiehen ja tuli rullan kanssa takaisin. Näyttö ihan ok joskaan ei mennyt suorinta tietä vaan viisaasti polkua...

Viiminen maalimies oli pellon laidassa ladon seinustalla, tänne otettiin hei-huudot. Lähdössä piti ponkaista ison ojan yli ja siinä Lettu vähän kompuroi, ja olisin toivonut sen juoksevan avoimella pellolla kovempaa. meni kuitenkin oikeaan suuntaan ja löysi maalimiehen nopeasti. Olisin toivonut sen myös tulevan rullan kanssa talon ympäri mutta se palasi omia jälkiään ja oiaisi eteenpäin minun luokseni vasta pellon puolivälistä. Näyttö  tuota reittiä.

Mukava treeni siinä valossa että taukoa on alla. Mitään kärvistelyä tai paineistumista ei ollut havaittavissa. Kiintorulla oli kuitenkin varulta ylhäällä. Maalimiehille meni rohkeasti, oli kuulemma jopa kuolannut pressupiilolla naamalle (olin käskenyt jättää naaman näkyviin kun se on aiemmin ollut vähän ongelma). Tällaisia positiivisia treenejä pitää silloin tällöin ottaa, varsinkin kun on käytössä vieraat maalimiehet ja tässä tapauksessa erilainen maastokin!