Kolmet kaket: kahdet ekat Cittarin "kärrykopissa" (välillä kävin kaupassa) ja vikat kotipihassa lumihangen reunassa.

Ekat meinasi mennä plörinäksi kun Asko potki lunta kopperon ulkopuolella ja en heti huomannut että sitähän lensi siitä seinän alta koppiinkin. Vähän kovemmalla käskytyksellä Lettu sitten teki ihan jees kaken, etenemää vain n. 20 senttiä, mutta parissa vaihdossa kaksoiskäsky.

Toka yritys meni sitten niin että koira varasti pari kertaa takapalkan, ja kun lopulta saatiin koko setti tehtyä, etenemää tuli koiranmitta.

Kotipihassa sitten taas aloitusvaikeuksia Askon kuorma-autoilun takia, mutta kun saatiin kaikki osaset paikoilleen Lettu teki ihan täyden kympin kaken! Upeetamahtavaa, jopa hissinä seisomasta maahan.

Olihan tuossa toki apuna se lumipenkan reuna, mutta ei siinä niin paljosti sitä lunta ollut että se varsinaisesti olisi estänyt koiraa. Ja toisaalta häiriökin oli melkomoinen ja mäkin jouduin keskittymään toisella silmällä Askon touhuihin.

Eli ihan hyvällä mallilla tuntuu tämä noin keskimäärin olevan. Tajusin juuri yhden oleellisen asian joka olisi pitänyt ottaa huomioon jo tätä liikettä rakennettaessa.. eli Lettuhan on erittäin tarkka etäisyyksistä. Kun olen harjoitellut läheltä, se sitten kauemmas siirryttäessä pyrkii tuolle samalle etäisyydelle eli etenee. Nyt kun olen tehnyt enimmäkseen täyttä matkaa se ei enää pyri etenemään niin voimakkaasti. Tällä etäisyysasialla ei tietenkään korvata puuttuvaa tekniikkaa, mutta se luo koiralle luottamusta kun se tietää tekevänsä oikein kun pysyy juuri siinä 10 metrin etäisyydellä.