Tuomarina kolmosluokilla Allan Mattsson. Radat ei olleet ihan helpoimmasta päästä, lisäksi rimat oli 65 sentissä. Toki Laukaan kaukalon pohja on koiralle aivan erinoaminen joten ihan ok sinänsä. Lettuselle se vaan alkaa olla jo aika korkea ja rankkaa hyppimistä.

Hyppiksen rata oli siksi vähän ikävä kun alussa oli heti tokalle esteelle taaksevienti. Lettu inhoaa väkisinvääntämistä ja kun suurin osahan meni ottamaan koirat vastaan pakkovalssilla hypyn taakse, mun oli vaan pakko yrittää saada juoksemalla Letulle sen verran vauhtia tuossa kahden hypyn välissä että saisin sen reippaasti kierrätettyä hypyn takapuolelle. No eihän se onnistunut, Lettu meni kyllä hypyn taakse mutta tuli sitten ali. Kaksi kertaa. Lähdin tästä jatkamaan rataa koska tulosmahdollisuutta ei juuri enää ollut.

Suoran putken jälkeen yritin sitten "pakkopersjättöä" mutta ei olisi pitänyt.... Lettu meni mun selän takaa hypyn väärin päin. Sitten menikin ihan ok loppurata, pujottelulle olisi pitänyt viedä tarkemmin (aloitti 2-välistä) mutta itsellä ei ollut tarkkuuteen enää mitään tarvetta. Leieröinti keppien jälkeisellä hyppykuviolla onnistui hienosti. Video tästä radasta näkyy täällä

Agirata sitten. Rimat edelleen 65:ssä. Tokana hyppynä oli okseri jolta tiukka kääntö kolmoselle. Otin ehkä vähän liian nopeasti Letun hallintaan ja se tuli vähän huonosti okserilta alas... en tiedä, mutta tämän jälkeen se kieltäytyi hyppäämästä, juoksi vain hyppyjen ali. Tulimme radalta heti pois, tottakai. Verryttelyalueella hyppyytin sitä muutamia kertoja ja siellä se meni ihan ok, eli pahemmin ei ilmeisesti sattunut, mutta pehmeästä koirasta se hyppiminen siellä radalla ei vaan tuntunut kivalta enää. Onhan sillä jo ikää hyvänen aika, 9 ja puoli! Tämän toisen radan videota en viitsinyt ladata kun siinä ei tosiaan menty kuin pari hyppyä.

Nyt pitää sitten miettiä osallistuako enää kisoihin sen kanssa vai ei. Ehkä yksi rata per kisa, "mukavilla" tuomareilla omassa hallissa? Onhan myös virtsankarkailulääkityksen keskeyttäminen aina mietittävä ajoissa, nytkin Lettu alkoi heti valskaamaan kun lääkkeet jätettiin pois. Talvella se ei siis onnistu - kesällä koiraa voi pitää ulkona ja tiputtelu ei niin haittaa.

Tulisipa se sääntö voimaan jota vähän ollaan vilauteltu, että halutessaan koiran voisi siirtää takaisin alempaan luokkaan :) Radat helpottuisivat ja estekorkeudet todennäköisemmin olisivat alemmat.