Ekstemporee-hakutreeni Muuramessa. Kun sen kummempaa suunnitelmaa ei ollut, päätin ottaa yhden etsinnän ainoastaan. Alue oli tallaamaton, mutta se ei varsinaisesti näyttänyt vaikuttavan koiraan.

Ensimmäisellä lähetyksellä lettu jätti käsijarrun päälle, kääntyi ja hapuili rullan suuhun. Otin uuden lähetyksen ja silloin lähti jo kunnolla etsimään. Kuitenkin syvällä alueella otti taas rullan ja tuli takaisin... ei ollut käynyt maalimiehellä.

Lähetin uudestaan, vieläkään ei löytänyt mutta teki super hienon tyhjän piston, oikein laatikkomaisen - mutta rulla oli suussa kun palasi!!! Voihan kökkö!

Pakkohan se oli uudestaan lähettää - päätin että jos vieläkin tekee valeen vien koiran pois. Mutta nyt se löysi maalimiehen, eikä sillä ollut mitään ongelmia etsimisessä, paikantamisessa taikka maalimiehen lähestymisessä. IH palkkasi makkaroilla ja palloa heitellen pois.

Olin jo riisunut koiran kun porukka ehdotti vielä yhtä etsintää: toiselle puolelle mutta sama maalimies. Lähetin vähän niinkuin leikin varjolla, ilman liivejä ja rullaa. Kas vain, Lettu lähti iloisesti ja löysi maalimiehen helposti!

Tutkimattomat ovat koiran aivoitukset.