Killerin parkkiksella illansuussa. Paikalla tosi paljon porukkaa, hyvä että sekaan mahtui (ei-paikkakuntalaisille tiedoksi, alue ON iso)! Ittekseni kuitenkin treenasin.

Alku seuraamisella joka ei ollut kovinkaan hyvää. Nyt en osaa sanoa kumpi häiritsi enemmän, ruutumerkit joille Lettu pyrki kovasti, vai ympäristö. Hyvistä pätkistä kehuin ja kehuminen kyllä nostatti Lettua mukavasti, mutta kokonaisuus aika onnetonta. Toisaalta, kun muutaman muun liikkeen jälkeen otin uuden pätkän, Lettu seurasi loistavasti! Hmmm.

Luoksetulo. Takapalkka ja seisomaan pysäytys, siitä vapautus palkalle. Erittäin hyvä.

Ruutu. Ekalla lähetyksellä lettu sai hajun kentän laidalla odottelevista kaken takapalkkapurkeista, ja akoi kaartaa sinne. Lisäksi luulen että tässä oli kyse myös ruudun väistämisestä, ja arvelenpa sen johtuneen siitä että aikaisempien harjoitusten aikana ja välissä jouduin useasti kutsumaan Lettua kun se kiinnitti huomiotaan ruutuun. Eli se koki sen kieltämiseksi? Tässä voikin olla yksi syy miksi Letulle kerääntyy ruutupainetta! Toisella lähettämisellä kuitenkin ihan suoraan ruutuun, syvälle, ja yhdellä käskyllä maahan. Menin sinne palkkaamaan.

Lopuksi kake. Ensin koko setti joka meni hienosti i - s - m - s -i, mutta istumasta maahan annoin väärän käskyn (maa, normaalisti man) ja Lettu ignoorasi sen. Otin sitten uudelleen seiso - istu - man vielä tähän päälle, ja tietysti nyt seisomaan nousussa Lettu korjasi takajalkojaan... aargh! Loppu kuitenkin hyvin, ja siitä taakse vapautus. Toiselle palkalle otin pelkkää seisomaan nousua, ekalla kerralla tarvitsi kaksi ylösnousukäskyä, vapautin palkalle tästä kyllä mutta menin sitten ottamaan koiran pois kun oli vähän maistellut ja tein uudelleen, nyt teki hienosti.