Liepeen ajoharjoitteluradalla, joka vesisateen myötä on muuttunut mutavelliksi. Eipä kauheasti huvittanut treenata (joskaan aikaakaan ei ollut liikoja taaskaan) mutta ilokseni totesin että Lettua ei tunnu kelit enää haittaavaan ainakaan virepuolella, tokihan mutalälli on vähän ällöä ;)

Ihan ensinksi otin ruudun, oikein pitkältä matkalta ja se makupala-alusta paikoillaan. Lettu lähti hyvin, sitten puolivälissä vähän hidastui ja kiersi ison lätäkön, sitten taas kiihdytti ja meni suoraan ruutuun.

Sitten oli ajatuksena ottaa pari pallopalkkaista suoraa luoksetuloa. Ekalla kaivoin pallon taskusta kun Lettu oli n. puolivälissä, ja kylläpä se yllättyi iloisesti! Vaikka vauhti oli jo alusta asti kova, se vielä triplaantui kun Lettu ampaisi pallon perään. Sitten piti ottaa takaisinpäin sama, mutta Lettupa hipsi mun perässä niin että en huomannutkaan... ja vielä toisenkin kerran! Tämän jälkeen jätettyäni koiran istumaan, menin palkkaamaan sen käveltyäni ensin n. 10 metriä poispäin. uusi jättö ja taas menin palkkaamaan, ja vielä kolmas kerta jolloin menin ihan täysmatkaan asti ja palasin silti takaisin palkkaamaan (pallolla).

Sitten otin metallinoutoa, kapulassa coban-kääre. Ekalla heitolla Lettu varasti, muuten hyvä nouto. Tokallakin heitolla varasti, mutta käskin takaisin "seuraa" ja annoin sitten vasta tuo-käskyn. Tämäkin nouto muuten ihan mallikas. Sitten kolmannella heitolla noudon alkuosa moitteeton mutta luovutuksessa irroitettuaan kapulasta Lettu kääntyi sivulle. Otin sitten pelkkää luovutusasentoa ja kehuin kun koira pysyi edessä vaikka siirtelin käsiä ja otin kapulaa pois ja laitoin taas takaisin suuhun. Eiköhän se siitä korjaannu, tämähän on tuttu ongelma - toinen vaihtoehto on sitten se että Lettu tulee vaan tiiviimmin eteen eikä käännykään sivulle vaikka kuinka käskee :))

Eli intoa ja virtaa riitti tänään siis kelistä huolimatta. tarkkuus kuitenkin heti kärsii, mutta toisaalta, näitä treenejä tarvitaan jotta homma pysyy haskana eikä tunnu puurtamiselta ;)