Salmen kanssa Liepeen ajoharjoitteluradalla. Ajatuksena oli käydä läpi tokon voi-luokan liikkeet, jotta tiedetään missä mennään ja mitä aletaan treenaamaan.

Seuraaminen ohjattuna: meni aika mukavasti joskin loppua kohden, lähinnä juoksussa ja hitaassa koira loittoni ja "lötsähti". Itse pitää muistaa että tavalliseenkaan kävelyyn ei saa rynnistää tai kaatua eteenpäin, nopeudenmuutoksista puhumattakaan... täyskäännökset Salme suositteli tekemään oikean kautta, se on varmempaa ja kun ei niistä vasemman käännöksistä mitään lisäpisteitäkään saa :D

Liikkeestä istuminen. En ole muistanut ollenkaan harjoitella tätä niin että menen koiran taakse, mutta eihän siinä mitään ongelmaa ollut.

Luoksetulo: Hyvä vauhti kaikissa osuuksissa, mutta molemmat pysäytykset menivät aivan liian pitkäksi. osin siksi etten osannut yhtään hahmottaa pysäytyskohtaa, mutta Lettu myös reagoi hitaasti varsinkin maahanmenoon, taisin kyllä antaa käskyn aika lepsusti.

Ruutu: Ekalla lähetyksellä lettu meni vauhdilla ruutuun, mutta koska siellä ei ollut makupala-alustaa se menikin epävarmaksi ja alkoi nuuskutella maata. En sitten antanut mitään käskyä koska arvelin että se ei "kuule" kun on kuono maassa... Otettiin sitten ihan lähietäisyydeltä ruutuun menoja ja seisokäskyjä: oma ajoitus pitää olla tarkka ja sitä mun näköjään pitää harjoitella. Kotiläksyksi treenit niin, että yksi pitkä matka makupala-alustalle, sitten kolme lähilähetystä edestakaisinjuoksutus seisomisella ilman alustaa ja lopuksi taas yksi pitkä alustalla.

Metallinouto: ei varsinaista ongelmaa, mutta luovutusasento saisi olla ryhdikkäämpi ja siksi tehdään cobankääreisiä luovutus- ja tuontiharjoituksia, molemmilla kapuloilla. Jostain pitäisi vielä saada se keskikokoinen, se olisi varmaan Letulle se sopivin.

Hyppynouto jätettiin tekemättä, mutta tunnari sitten. Nyt ei laitettu apumakkaraa, mutta sivelin omaa makkaralla. Lettu teki pari toistoa oikein, mutta sen jälkeen alkoi arpomaan ja paine selvästikin kasvoi. Salme suositteli että sille selkeästi näytetään mihin kapula viedään, mutta ainakin tällä kertaa minusta se vaan lisäsi painetta kun sille höpötetään turhia ja hidastellaan. Ehkä yksin tehtynä se toimiikin, ja silloin se tietysti katsookin minua. Toistojen määrä nyt minimiin jotta koiralle ei tule luuloa että teki väärin kun uusitaan, mutta joka päivä, ja hyvällä palkalla esim. kissanruualla.

Kake oli sitten murheen kryyni. tehtiin muutaman metrin etäisyydeltä ja Lettu kyllä teki vaihdot heti oikeaan asentoon, mutta liikkui puoli metriä... Oman käsimerkitkin ovat kuulemma ihan liian räväkät ja toisaalta epäselvät ja pohdttiin näiden muuttamista, mutta tärkeimpänä on nyt tehdä siirtymätekniikka kuntoon. Suurin liikkuminen tulee seisomisesta maahanmenossa, siihen lähijumppaa, lisäksi aktivoidaan takamagneetti laittamalla takapalkka ja sillä harjoitellaan pelkkää maasta istumaannousua.

Kovasti olisi siis töitä tehtävänä... mutta eiköhän me alkuvuodesta kokeeseen päästä :)