Agoran "taka"pihanurtsilla. Lettu oli ollut koko päivän autossa mulla töissä mukana ja sitten päälle vielä Askon jalkapallon ajan.. joten virtaa piisasi.

Alussa hanna lähti lisäämään vaatetta koska keli sitten viimeinkin (heh) alkoi viiletä. Sillä aikaa tein idarin kun törpöt olivat paikallaan. Seisomista kun ei olla harjoiteltu viime aikoina lainkaan, lettu tupsahti istumaan. korjasin sen ja jatkoin koko liikkeen ilman muita varsinaisia virheitä. Harjoitella tuota kuitenkin pitäisi, sillä huomasin että en pysäyttänyt koiraa ollenkaan keskikohtiin vaan ihan minne sattuu. Lettu jäi kuitenkin aina suoraan ja pysyi hyvin paikoillaan. Mukaanotot onnistuivat kaikki hyvin.

Hannan kanssa sitten aloitettiin luoksetulolla.  Törpöt olivat evl-mitoilla ja matka näytti hurrrjan pitkältä... Ekalla kerralla Lettu lähti liikkeelle liikkurin käskystä, lisäksi sillä ei ollut aikomustakaan pysähtyä. Se oikein lisäsi vauhtia kun tuli lähemmäs mua. Toisella kerrallakaan se ei pysähtynyt ennenkuin melkein maahanmenomerkin luona... maahanmenon se kuitenkin teki siihen perään ihan ok.

Kokeiltiin sitten eräänlaista eteenmenon ja luoksetulon yhdistämistä: molemmilla päätytörpöillä palkka (makupalakuppi) ja lähetin koiran eteenmenona menemään, sitten pysäytysten jälkeen se pääsi palkalle ja kutsuin sen takaisinpäin pysäytyksin ja palkoin. Välillä palkka kulkusuunnasta, välillä takaa. Nyt vaan pitäisi jonkun olla lataamassa sitä toista purkkia jotta Lettu ei koskaan tietäisi kummasta päästä se saa palkan ottaa. Näin tämä tuntui toimivan hyvin. Vaikka otettiin monta toistoa, Lettu juoksi koko ajan hyvällä vauhdilla.

Ruutu seuraavaksi. Se luoksetulon palkkakippo oli edelleen siellä luoksetulotörpön vieressä, olihan nyt sitten kokeiltava meneekö koira ruutuun vai sinne kupille. No, ruutuunhan se meni mutta melko epävarmana sivureunan kautta, se ikäänkuin väisti sitä luoksetulokuppia. Hyvä juttu kuitenkin ettei se sinne karannut! Loppuliike oli ihan ok.

Noudot. Hyppynouto oli taas vetelä. En käsitä mikä tähän on tullut! Metallinoutoon samaten tarttettiin taas kaksi käskyä! Hannan mielestä pitäisi nyt tehdä vaan hauskoja noutojuttuja ja sitten tosissaan alkaa opettaa se suora sivulletulo.  Lisäksi JOS näyttää siltä että Lettu vieroksuu vieraita kapuloita (kuten nyt vähän näyttää) pitäisi niitä omiakin käyttää toisilla koirilla ja vastaavasti paljon treenata vierailla.

Tunnari oli ihan hyvä. Tosin me vähän mietittiin ottiko Lettu sattumalta sen oman kun se ei toisen pään kapuloita edes haistellut, mutta pääasia oli että oma tuli :)

Mukava treeni taas. Nyt onkin pitkä tauko ennen seuraavia Hannan kanssa treenejä. Jospa me oltais jo vähän edistyttykin siihen mennessä :)