Kun mietin mistä saattoi johtua viimeviikkoinen metallikapulan hyljeksiminen, tajusin jotain...: olimme harjoitelleet sitä tunnaria, ja siinä kieltäneet koiraa ottamasta (vääriä) esineitä maasta, ja sehän siitä paineistui.... viime viikollahan se ikäänkuin kysyi että "ai tämäkö? varmastiko?". Tänään sitten noutokuuri päälle.

Omalla pellolla seitsemän erilaisen kapulan kanssa erilaisia noutoja. Lettu virittyi hyvin jo kun näki minun kantavan kapuloita, ja ensimmäinen nouto (ihan kokonainen liike, kiloisella kapulalla) olikin tosi vauhdikas, pieni varastaminen mutta laukalla palautus! Toisen heiton ei varastanut mutta edelleen laukkapalautus. Vaihtelin sitten kapuloita ja vuorollaan mukana olivat myös ne metallit, nyt ei hyljeksinyt tosin pientä metallia se sovitteli hetken suuhunsa ennen kun toi. Tein välillä myös niitä että jätin koiran istumaan joko kapula suussa tai sitten kapula maassa sen edessä, täytynee näitä harrastaa enemmänkin. Luovutukset tulivat laukalla silloin kun koira istui kapula suussa valmiina. Maasta poiminnassa sille tuli vähän kiire, ja kaksikiloista sitten pudotteli alkumatkasta. Hauskaa sillä kuitenkin näytti olevan.

Lisäksi otettiin seuraamista johon olin erittäin tyytyväinen paitsi niinä hetkinä kun siirryimme epätasaisemmalle alustalle, tämäkinhän on vanha ongelma. Yksi luoksetulo, erittäin suora sellainen, ja yksi kaken maasta istumaannousu 10 metrin päästä takapalkalla. Siinä se.