Pönttövuoressa hakutreeneissä, Lettukin pääsi pitkästä aikaa kokeilemaan. Suunnitelmana ekaksi tyhjä etukulmaan, sitten toiselle puolen löytö ja ilmaisu, kiintorullalla.

Heti tyhjälle lähettäessä Lettu teki ensin tynkäpiston ja hamuili rullaa, ei kuitenkaan tuonut sitä mulle. Lähetin uudelleen, nyt se upposi alueelle, varsin laiskasti mutta riittävästi, taas huomasin sen ottavan rullan suuhun mutta pudotti sen kuitenkin ennen keskilinjalle tuloa. Tästä tietysti kehuin kovasti.

Toiselle puolelle meni jo reippaammin, ja kun tuli rullan kanssa lähetin muitta mutkitta sen näytölle. Mentiin vieläpä liinan perässä roikkuen ja "tuomari" mukana. Vaan kun päästiin maalimiehelle, kuulimme että Lettu ei ollutkaan käynyt siellä rullaa hakemassa! Käskin kuitenkin palkata kun Lettu ilmiselvästi tiesi missä maalimies oli kun suoraan sinne meidät vei.

Ilmeisesti tässä oli käynyt se vanha virhe: Lettu oli saanut maalimiehestä hyvän hajun, ehkä jopa nähnyt tämän, mutta sitten alkoi pelottaa ja haettiin mamma avuksi. Tietenkään se ei näin saisi tehdä, mutta toisaalta, jos se nyt oltaisi jätetty palkatta ei tilanne silläkään olisi helpottanut, Lettuhan teki niinkuin sille on opetettu.

Jatkossa, sikäli mikäli hakua ylipäätään treenataan, täytyy keskittyä suoriin palkkoihin. Ihan poissuljettu ajatus ei olisi haukkuilmaisunkaan kokeileminen, Lettuhan räkyttää minulle jo varsin mahtipontisesti...