Vielä ilmoitin maneesitokoon Orimattilaan molemmat koirat. Taktiikkana Letun kanssa olisi että joka päivä tehtäisiin lyhyt treeni, niin että sille jäisi "jano" tehdä enemmän. Osaamisestahan sen kanssa ei asiat ole kiinni vaan tuosta vireen hallinnasta - enimmäkseen vieläpä niinpäin että vire ei kestä joten siksi tällaiseen treenikuvioon päädyin.

Nyt alkajaisiksi ekana liikkeenä tunnari. Hyvin nopealla oman hajustamisella, väärät kapulat tiputtelin suoraan purkista ja oma siihen sekaan ihan lähelle paria muuta. Lettu haisteli näitä lähekkäin olevia mutta ei aukonut suutaan ja toi sitten oman. Luovutuksessa pureskeli vähän mutta voimakkaasti. Luovutusta sitten sillä omalla, yritin napata kapulan nopeasti pois ettei painetta keräänny.

Tasamaanouto puukapulalla niiden väärien tunnarikapuloiden yli. Sen verran Lettu hämääntyi noista tunnarikapuloista että jarrutti niiden kohdalla mutta jatkoi katseella noutokapulan etsimistä, ei siis alkanut edes haistella tunnareita. Sitten kun noutokapula löytyi toi sen ihan reippaasti ja hyvä luovutus.

Luoksetulo ekaan pysäytykseen asti, käsimerkillä pysäytys, takapalkka. Ennakoi nousemalla istumaan kun kävelin poispäin, käskytin uudellaan maahan ja heti kun kyynärpäät osui maahan, kutsuin luokse. Hyvällä vauhdilla tuli ja pysähtyi hienosti.

Kaukot sitten. Nämä ei mennyt putkeen ei sitten ollenkaan. Vääriä asentoja, ennakointia, vasemman takajalan siirtelyä -  ei kuitenkaan varsinaista etenemistä. Tähän täytyy ottaa taas tehokuuri ja mun täytyy miettiä omat käskytykset ja käden liikuttelu todella tarkaksi.

Aivan mahtavafiiliksinen treeni, lettu oli intopinkeenä koko ajan ja selvästi yritti tehdä parastaan koko ajan. On se vaan ihqu koira, kaikista puutteistaan huolimatta!