Ihanan kesäinen päivä, pikatreenit vasta ajellulla nurtsilla. Mä en käsitä miksi päivissä on niin vähän tunteja että taaskaan ei ehtinyt kunnolla paneutua treenaamiseen...

Aluksi seuraamista. Lettu kävi vähän kierroksilla ja kuikuili ruutumerkkien suuntaan, mutta otin ylirauhallisesti askelsiirtymiä niin kauan että ne alkoivat näyttää seuraamiselta eikä istun - pomppaan - loikaan - tulen vierelle. Etenkin olin nyt tyytyväinen vasemmalle askelluksiin, nehän me jouduttiin opettelemaan uusiksi kun ensin oli vääränlainen tekniikka minulla. Sitten tavallista seuraamista, alussa hektistä mutta parani koko ajan. Kaipa se lopulta oli sitten ihan hyvää. Koitin palkkailla aika tiuhaan jotta kontakti pysyisi ja ne ruutumerkit unohtuisivat... mutta tietenkään en palkannut jos katse laski, vaan ainoastaan hyvästä asennosta.

Metallinouto sitten. Viikonloppunahan huomasimme että Letun toinenkin yläkulmuri on alaknut tummua... ja metallikapulan kanssa on ollutkin pientä "maistelua". Nyt ei ole kuitenkaan varaa antaa koiran päättää tuodako vai ei... sm-kisat lähestyvät kovaa vauhtia. Ekalla heitolla tälläkin kertaa vähän maisteli, mutta toi ilman toista käskyä. Heitossa kapula kuitenkin kieri tosi vinoon, ja luovutusasento sitten myös tosi vino. Toisella heitolla Lettu otti kapulan ripeästi, mutta sitten tuodessaan pudottikin sen mun jalkoihin! Nostatin kapulan, otin luovutuksen ja kehuin mutta en palkannut. Kolmannella yrittämällä sitten (vasta) saatiin kaikinpuolin onnistunut suoritus.

Ruutuun lähetys tähän väliin. Lujaa meni ja suoraan, paahtopaistit siellä odottamassa.

Sitten kaukoja. Sisällä ollaan tätä jauhettu jonkin verran ihan lyhyeltä matkalta, ja luulen että edistystä nyt onkin oikeasti tapahtunut! Nyt aloitin heti 10 metristä, istu-seiso ja vapautus valmiiksi laitetulle paahtopaistille. Tämä meni hienosti! Sitten siirryimme seuraavaan kohtaan (olin laittanut paistisiivuja valotolppien juureen, ja tein nämä harjoitteet n. 5 metriä tolpan edessä, niin että tuulikaan ei tuonut lihojen hajua). Tällä tolpalla samaa yritin, mutta Lettupa ei noussut istumaan! Piti mennä ihan lähelle että nousi, sittenkin istuma-asento oli kovin matala. Siitä oli pakko kuitenkin palkata... sitten siirryimme viimeiselle tolpalle, ja tässä jouduin (?) jauhamaan sitä istumaan nousua ihan urakalla. Lettu oli ikäänkuin jämähtänyt maahan. Tosi outoa! Se muuten vaikutti ihan rennolta ja katseli minua tarkkaavaisena, vaan ilmekään ei värähtänyt kun annoin istu-käskyä ja käsimerkkiä. Pakko oli ottaa sitten ihan läheltä montamonta toistoa... ja viimeiseksi menin sitten kauempaa ottamaan pelkän seisomaan nousun. Siihenkin tarvitsi kaksi käskyä, vaikka ihan varmasti näki ja kuuli ensimmäisenkin. Toivottavasti tämä oli ohimenevää!