Ensimmäinen voittajaluokan koe takana. Wau.

Parkkihalli oli mukavan lokeroinen, joten vaikka siellä oli kaksi kehää, toisesta ei häiriötä toiseen kuulunut. Otin Letun aika aikaisin sinne käveleskelemään, ja se suhtautuikin mukavan rennosti. Ennen omaa vuoroa otin vähän metallinoutoa, pienen paikkamakuun ja imuutusseuraamista ihmisryhmässä ja siitä poispäin.

Paikallaolo. Lettu pysyi rauhallisena eikä edes tärrännyt kun menin takaisin, sen vieressä oleva koira oli seisonut koko ajan. Kuitenkin Lettu nousi puoli-istuvaan asentoon kun olin sen vierellä, siitä siksi 9.

Seuraaminen. No, huonompaakin on kokeessa tehty. Olisi saanut olla tiiviimpi ja vietikkäämpi, mutta ei sentään lisäkäskyjä tarvinnut. Tuomari huomautti mun käsien käytöstä käännöksessä oikealle, pitänee tähän kiinnittää huomiota. 8.

Liikkeestä istuminen. Tuomarin mukaan vähän pohdiskeleva, 10 kuitenkin.

Luoksetulo. mennessämme luoksetulopaikalle Lettu pongasi yhden merkkitörpöistä ja kävi haistamassakin sitä. Itse luoksetulo oli vähän varovainen: pohja taisi juuri tuolla olla vähän liukas ja seisomaan pysähdys siksi vähän venyi, samaten juoksuosuudet Lettu tuli ravilla joskin kovavauhtisella ravilla. Maahanmeno oli hyvä. 9.

Ruutu. No Lettuhan muisti että siellä kehän toisella laidalla oli se törppö.... ja suuntasi katsettaan sinne. Kun liikkuri kysyi onko valmista, yritin vielä vaihtaa omaa asentoa ja suunnata koiraa oikein, mutta ei... sinne luoksetulotörpöille se koira lähti. Kutsuin pois ja otin koko liikkeen uusiksi, otin koiraa kaulasta kiinni ja sen ilme oikein kirkastui kun se huomasi ruutumerkit. Sinne sitten lujaa. Seiso-käskyjä annoin kaksi kun Lettu juuri silloin kääntyi katsomaan kehän laidalle, mutta loppuosa olikin sitten ihan täyden 10 arvoista. Harmi vaan kun liike meni nollille tuon väärän kohdistuksen vuoksi.

Hyppynouto 9. Itse liike meni varmasti mutta sivulletulo jäi vajaaksi, tässä alkoi sitten näkyä jonkinlainen väsyminen palkkaamattomuuteen (luulisin).

Metallinouto oli minusta samanlainen, mutta tuomarin mukaan koira varasti noutoon hieman ennen käskyä, no todennäköisesti minä käänsin päätä ennenkuin avasin suutani, eli omaa tarkkuutta vaan peliin. Vajaa loppuperusasento. 7.

Tunnistusnouto. Apua, kapulat olivat rivissä ja sehän on meille vaikeaa! Lettu aloitti rivin vasemmalta ja töytäisi kuonolla ekaa kapulaa, sitten alkoi siististi haistella muita ja toi varmasti oikean. Vähän pureskeli ja tarvitsi kaksi käskyä sivulle siirtymiseen ja sittenkin asento jäi vajaaksi. 7.

Kake. Lettu teki nopeat vaihdot mutta etenemää tuli kaikissa muissa paitsi istumisissa, yhteensä koiranmitta. Lisäksi viimeiseen istumiseen se tarvitsi kaksi käskyä, oli ikäänkuin kääntymässä takapalkalle jo seisomisesta. Sitten jälkeenpäin muistin että en edes ollut sanonut maagista "taka" sanaa ennenkuin aloitimme... eli hyvin se on tuon oppinut! Tästä kuitenkin 6.

Kokonaisvaikutus 8. Tuomarin mukaan on hieno nähdä että koira on opetettu hyvin ja se osaa asiat varmasti. Kuitenkin viimeistely varmemmaksi juuri nuo loppuperusasennot syövät ihan turhaan pisteitä.

Yhteispisteet 224, eli nippa nappa kakkostulos. Mutta mikäli tuo ruutu olisi onnistunut ilman sitä väärään suuntaan lähtöä ja vaikka olisimme saaneet siitä "vain" 8, olisi loppusaldo ollut jo ykköstulos! Huikeaa! No, ei meillä kiire ole sillä EVL-liikkeitähän ei olla edes aloitettu eli kyllä tämä alkukesä kisataan voittajassa vaikka ykkönen jostain tipahtaisikin aikaisemmin. Nyt vaan kalenteria tutkimaan!