Pitkästä aikaa käytiin lampaita katsomassa. Miten onkin ollut niin saamaton ettei ole viitsinyt tuota puolen tunnin matkaa ajella... No, ehkä tauko on tehnyt hyvääkin:

Lampaat painelivat heti Letun nähtyään laitumen alakulmaan, jonne me sitten lähdettiin rauhakseltaan tallustelemaan. Lettu kulki siinä mun ja Askon lähellä, ja me Askon kanssa lörpöteltiin jotain, kunnes yht äkkiä tajusin, että Lettu on jo tuomassa lampaita mua kohti! Ja aikamoisella vauhdilla! Katras tömähti siihen meidän ympärille ja Lettu jäi niiden taakse syömään lampaankakkaa. Se oli siis hakenyt ne ihan itse sieltä terävästä kulmasta ja tuonut ne siihen keskelle laidunta! Toki, kyllähän nuo lambit pyrkivätkin ihmisen lähelle, mutta silti, olin aika yllättynyt.

Tein muutamia kokeiluluontoisia juttuja niin että sain provosoitua samanlaisen tilanteen. Ja juu, näköjään Lettu osaa tehdä "hakukaaren" joskin sillä on tuhottomasti vauhtia ja se aluksi juoksee liian läheltä lampaita ja saa lampaatkin juoksemaan ensin pätkän toiseen suuntaan. Kuitenkin se sitten onnistui tuomaan karvapallot siihen meidän luokse ja kävi hakemassa toisella kaarella muutaman joukosta eksyneenkin!

Jonkinlaista paimennusajatusta sillä siis selvästi on. Kuitenkin sitten kun lampaat olivat siinä mun lähellä, Letun mielestä sen ei enää tarvitsennut tehdä mitään vaan se saattoi alkaa syömään lampaankakkaa ja piehtaroimaan siinä, eli selkeästi se turhautui. Nyt voisikin sitten miettiä miten saada se syttymään myös vähän rauhallisempaan paimentamiseen...